MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifinin milli eğitim bakanlığı tarafından yeterince bilimsel alt yapı çalışması yapılmadan gündeme getirildiğini öne sürerek “ AKP’nin her bakanla getirdiği eğitim öğretimle ilgili uygulamalar maalesef milli eğitim sistemimizi yapboz tahtasına çevirmiş olup burada hem aileleri hem çocuklarımızı hem de eğitim veren öğretmenlerimizi zor durumda bırakmıştır.” Dedi.

MHP olarak kesintili eğitime ve İmam Hatip Liselerinin orta kısmının açılmasına karşı olmadıklarını belirten danışmaz, “Bilakis çocuklarımızın dini eğitimini en doğru şekilde okullarda almalarının bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz. “ diye konuştu.

Avrupa ülkelerinde mesleki yönlendirmenin ileri yaşlarda yapıldığına dikkat çeken Danışmaz, “ Ak partinin getirmeye çalıştığı sistem çocuklarımıza 4. Sınıftan sonra 10 yaşında mesleki yönlendirmeyi gerektiriyor. Aileler çocuklarının 10 yaşında hangi mesleğe yönlenmesi gerektiğine nasıl karar verecektir” şeklinde eleştirirken 4+4+4 eğitim sisteminin eğitim-öğretim gören öğrencileri ve ailelerini içinden çıkılması zor olan kaos ortamına sürükleyeceğini öne sürdü.

Yapılması planlanan değişikliğin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Danışmaz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapılacak doğru bir değişikliğe destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

HABER:H.İŞCAN