Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Manşet programında samimiyetle konuştu. Düzce’nin sorunları hakkında detaylı açıklamalar yapan Arslan kafalardaki sor işaretlerini gidermeye çalıştı. Eski Türkiye ve Yeni Türkiye söylemlerini ayrıntılı ifade eden Arslan, yanında getirdiği gazeteyle Eski Türkiye’nin zorlu koşullarını ifade etti. Arslan, vatandaşın eleştirdiği noktalara ve Ak Parti’nin hedeflerine dair birçok konuda net açıklamalar yaptı.

DURGUN BİR SÜREÇ VAR
Milletvekili Arslan öncelikle seçim süreci ve yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. “Bizim açımızdan güzel bir seçim kampanyası oluyor. Türkiye ve Düzce’de durgun bir süreç yaşanıyor. Avrupa’da seçim çalışmaları teknoloji ağırlıklı yürütülüyor. Bizim seçim çalışmaları da oraya doğru gidiyor. Biz seçim kampanyasında eskiden yaptığımız bazı şeyleri artık yağmıyoruz. En sakin seçim kampanyasını yapıyoruz. Seçim koordinasyon ve İl Başkanlığımızın programlarını eksiksiz yapıyoruz. Durgunluğun nedeni Ak Parti değil. Gidilmedik yer bırakmıyoruz. Hedeflerimize ulaşıyoruz. Disiplinli bir çalışma anlayışımız var.”

CAZİBELİ SU PROJELERİYLA ÇÖZECEĞİZ
Arslan, seçim ziyaretlerinde en çok yol ve su konuşulduğunu ifade ederek iki nokta hakkında açıklamalar yaptı. Arslan, su sorununu Düzce’de cazibeli su projeleriyle çözeceklerini söyledi.  “En çok yol konuşuluyor. Hava koşulları nedeniyle yollar olması gerekenden daha çabuk bozuldu. 80’in üzerinde heyelan oldu. Akçakoca Tepeköy’deki meydana gelen heyelanın düzeltilmesi için hava şartlarının olumlu olması bekleniyor. Yağışlarla heyelan yeniden tetiklenir diye korkudan müdahale edemiyoruz. Heyelanın devamının geleceğinden endişe ediyoruz. Bizim yolla mücadelemiz bitmedi bitmeyecek. 2019’a kadar yol problemini en aza indireceğiz. Diğer bir konu olan su sorununu ise yüzde 99 çözdük. Kaf Yayla, Altınçay ve Vakıf’a su göleti yapacağız. İkisi ihaleye çıktı. Sondajla su almanın böylece önüne geçeceğiz. Su problemini göletlerle halledeceğiz. Cazibeli su projeleriyle çözeceğiz.”

TÜRKİYE’DE EN İYİ DÜZCE İL ÖZEL İDARESİDİR
Arslan, İl Özel İdaresinde teknik eleman var mı? sorusunu yanıtladı. “Yanlış bilgiden dolayı bunlar söyleniyor. Bizim ölçeğimizdeki illerin içinde en iyi işi çıkarak Düzce İl Özel İdaresidir. Türkiye’de sıcak asfaltı köylerine tek biz yapıyoruz. Yamayı da profesyonel yapıyoruz. Yamalar yama gibi olacak artık. Kurayla yama işlerine başladık. Yama işlerini profesyonel bir ekibe verdik. Bu yaz bütün yamalar yapılacak.”

Arslan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Düzce ziyaretinde bilgilendirdiklerini, sıkıntıların çözümü için Başbakan’ın İl Genel Meclisine finans sağladığını belirtti.
 
 ESKİ TÜRKİYE AK PARTİ ÖNCESİDİR
Arslan Ak Parti’nin ‘Eski Türkiye’ ve ‘Yeni Türkiye’ ifadelerine bu seçim döneminde neden yer verildiğini açıkladı. Arslan sağlık ve ekonomide Ak Parti öncesi ve sonrası yapılanları detaylı bir şekilde anlattı. “Eski Türkiye 3 Kasım 2003 öncesindeki Türkiye’dir. 2002 öncesi sağlığı düşünelim. SSK’lılar sadece SSK’da memurlar Devlet Hastanelerinde tedavi oluyorlarken Bağ-Kurluların hastanesi yoktu. IMF 2001 yılı bütçesine el koymuştu.”

AK PARTİ NEDEN EKONOMİK VAATTE BULUNMADI
Emeklinin yeterli düzeyde maaş almadığını ifade eden Arslan, Ak Parti’nin ekonomik vaatlerde bulunmayışının sebebini anlattı. “Şuan alınan emekli ve asgari ücret kimseye yetmez. Zamanında 36-37 yaşında emekli olanların cezasını bugünkü emekliler çekiyor. Bugün aynı şekilde devam edilseydi dengeyi sağlayamazsınız o zaman. IMF’ye tekrar borç yapılır. Merkez Bankasının şartları müsait olsa emekliye istediği parayı acımadan veririz. Emeklimiz dargın değil ama sitem ediyorlar.”

İMKAN OLSA NİYE VERMEYELİM? HESAP TUTMUYOR, POPÜLİST YAKLAŞMIYORUZ
Arslan, açıklamalarına açık yüreklilikle devam ederek Ak Parti neden ekonomik vaatte bulunmadığını cevapladı. “Emeklimiz birden bine kadar haklıdır. Emekli ve asgari ücretlinin serzenişini biliyoruz. Onların duygularını iyi okuyoruz. Biz imkan olsa parayı neden vermeyelim? Seçime giriyoruz. Üstelik popülist yapsak şuan ki oydan daha fazlasını alırız. Biz kör bir siyasetçi değiliz. Millet yaparsa Ak Parti yapar diyerek bize söz verdirmek istiyor. Varsayalım vermeye kalktık diyelim. Ayda 6 katrilyon yapıyor. Hesap tutmuyor. IMF’ye 3 senede 40 milyar dolar borçlanırız. Milletin canını yakmadan Ak Parti bunu bulur. Türkiye eski günlerine döner. CHP lafla veriyor. Hedefimiz yüzde 27 diyor, iktidar olmak istemiyor ki. Parlamentoya girerek muhalefet yapacak. İktidar olsa hazineyi bitirecek, 30 milyar dolar borç yapıp çekip gidecekler sonra biz gelip düzeltmeye çalışacağız.”

EKSİKLİKLER AK PARTİ’YLE TAMAMLANIR
Arslan, zamanında devletin IMF’den 500 bin doları zar zor aldığını belirterek 13 yıllık Ak Parti iktidarında sadece Düzce’ye 3,5 milyar dolarlık yatırım yapıldığını söyledi. Düzce’de muhalefetin elinden oyuncaklarını aldıklarını söyleyen Arslan tamamlanması uzun süren yatırımların bu yıl içinde biteceğini söyledi.

EN ÇOK BENDEN HESAP SORULUYOR
Arslan, seçim çalışmalarında en çok kendisine hesap sorulduğunu söyleyerek bunu normal karşıladığını ifade etti. Arslan, eksikleri tamamlarsa Ak Parti tamamlayacağını söyleyerek ‘Eksiklikler yüzde 27’yle parlamentoya girmek isteyenlerle, 3,5 yılda kaçanlarla, IMF’den 40 milyar dolar borç alıp gidenlerle tamamlanmaz’ şeklinde konuştu.
Arslan son olarak 7 Haziran’da 2011’de aldıkları yüzde 66’lık oy oranının üstünde bir sonuçla seçimi geride bırakacaklarını ifade etti.

Haber:Y.SEVER