12 Haziran Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Düzce 1. sıra milletvekili adayı olan Selçuk Yanmaz, dün düzenlediği basın toplantısında seçimlerde alınan sonuçların kendisinde ve parti camiasında şok yaşattığını belirterek partisinden gerekli desteği görmediğini ifade etmişti.
Yanmaz’ın bu açıklamaları ile ilgili sorularımızı yanıtlayan CHP İl Başkanı Kerim Görün siyasi partilerde görev dağılımında bazen sorunlar yaşanabileceğini ifade ederek başarısızlığın sadece buna bağlanmaması gerektiğini söyledi.

“Maalesef sivil toplum örgütlerinin yapılanmalarını sorgulayacak olursak görev alma ve görevi yerine getirme ilgili her zaman sıkıntı olmuştur. Bu bakımdan siyasi partilerde önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Bu durum zaman zaman partilere de yansıyabiliyor.Parti içinde seçim dönemi içinde bazı arkadaşlarımız geri kalmış olabilir. Bunu sadece oraya bağlamamak gerekir. Arkadaşımızda partimizin daha iyi olması için böyle bir yaklaşımda bulunmuştur. Her seçim bir derstir. Dolayısı ile aynı hataların yapılmaması için daha dikkatli çalışacağız. “

Bütün parti teşkilatının seçim döneminde büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Görün, bazı kişilerin geri planda kalmış olabileceğini ancak bunun eksiklik olarak görmemek gerektiğini ifade etti.

“Örgütümüzün birçok üyesi seçim döneminde inanılmaz çaba göstermiştir ve bu çalışmalar ile 27 bin civarında oy toplanmıştır. Biz de isterdik geniş alanları doldurmak ama sağlayamadık. Bunu da arkadaşlarımızın eksikliği olarak görmemek lazım. Genelde Türkiye’de yapı bu şekilde. Çalışmaya geldiğinde bazen bazı arkadaşlarımız geri planda kalabiliyor. Bu yüzden ben kasti bilinçli bir açıklama olmadığını düşünüyorum.”

Haber; S. KAŞKIR