Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, bir yerel gazetede müdürlüğünü ve satış temsilciliğini yaptığı akaryakıt firmasının, Düzce Belediyesi’ne sattığı akaryakıttan 5 yıl boyunca ekstra kazanç sağladığı yönünde çıkan habere basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi.

ÜZÜMLÜ GÖNDERME!

Söz konusu haberde “Halka verir talkını, kendi yutar salkımı” deyimi ile kendisine göndermelerde bulunulan Katırcıoğlu, basın toplantısında gazetecilere ve partililere üzüm ikramında bulundu.

İl Başkanı Onur Özen, Merkez ilçe Başkanı Aydın Dursun, Milletvekili Adayı Bahri Temel taş, bazı belediye meclis üyeleri ve partililerin hazır bulunduğu il binasındaki basın toplantısında öncelikle İl Başkanı Onur özen konuşma yaptı. Özen, 1 Kasım seçimlerine yaklaşılırken partisine haksız ve hukuk dışı ithamlarla saldırı yapıldığını belirterek, partisinin her üyesinin arkasında olduğunu vurguladı.

SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ!

Özen, “Belediye meclis üyeleri analarının ak sütü gibi aldıkları göreve haram karıştırmadan ifa ediyorlar. MHP’nin gizleyecek, saklayacak hiçbir şeyi yok. Haberle ilgili Cumhuriyet Savcılığını göreve davet ediyoruz.” dedi.

Ardından söz alan MHP Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, iftira ve karalama kampanyası yürütüldüğünü dile getirerek söz konusu haberin hem ticari hem siyasi boyutu olduğunu kaydetti.

Haberde bahsedildiği gibi 5 yıl değil, 8 yıl Düzce Belediyesi’ne akaryakıt tedarik ettiklerinin altını çizen Katırcıoğlu, “Mehmet Keleş’in ilk belediye başkanlığı 2004-2009 yılları arasındadır. 2007 yılında belediye başkanın yardımcısı, söz konusu firmaya gelerek hiçbir firmanın belediyeye akaryakıt vermek istemediğini belirtmiş, ihaleye girmemizi istemiştir. Hatta o dönem ihale şartnamesinde iş deneyim belgesi şartı vardır. Ama bizim olmamasından dolayı katılamayacağımızı ifade ettik. İhale şartnamesinin idarenin tasarrufunda olduğunu belirtilerek bu maddeyi kaldırmışlardır.” dedi.

SINIRI EPDK BELİRLER

Söz konusu haberde ihaleyi alan firmanın toptan alınan akaryakıta indirim oranını yansıtmayarak ekstra kazanç sağladığı iddiasına yer verilmişti. Akaryakıt ihalesi sınırının Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun belirlediğini dile getiren MHP Meclis Üyesi Katırcıoğlu, “Böyle belirleyici bir kurum varken, dudak uçuklayıcı rakam nasıl olduğunu anlamış değilim.” dedi. Düzce Belediyesi’nin her yıl en az bir Sayıştay tarafından denetlendiğini dile getiren Katırcıoğlu, çalıştığı firma hakkındaki iddiaları “8 yıl boyunca göremediler mi?” diye sordu.

KİŞİSEL HIRSLA YAPILMIŞ HABERLER

Haberin çıktığı gazetenin imtiyaz sahibi Nurşen Keleş olduğuna dikkat çeken Katırcıoğlu, haberlerin kişisel hırsla yapıldığını öne sürdü. Katırcıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yakın akrabalarının da belediyede işe almasını “Belediyenin tabelasını Keleş Belediyesi olarak değiştirmeli” önerisinde bulundu.

MHP’li meclis üyelerinin belediye ile aralarında göbek bağı olmadığını ifade eden Katırcıoğlu, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceklerini vurguladı ve doğruları söylemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Katırcıoğlu, “Biz başladığımız günkü çizgimiz neyse görevi teslim edeceğimiz son güne kadar aynı çizgede devam edeceğiz. Biz oraya tuzluk olarak gelmedik, Düzce’ye hizmet yapmak için geldik. El kaldırıp indirmek bizim yapımızda değildir. Arkadaşlarımızın hepsi karakterli hür insanlardır.” dedi.

Haber;S.KAŞKIR