Cumhuriyet Halk Partisi'nin Gölyaka İlçe Kongresi'ne katılan CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz'ın gündeminde iktidar vardı.  Kabarık bir listeyle iktidarı eleştiri bombardımanına tutan Vekil Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sistemi, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve görevden alınan belediye başkanlarıyla ilgili dikkat çeken ifadeler de kullandı.

15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin sürece değinen Vekil Yılmaz, şöyle konuştu:
"Bu 15 yıllık bir projenin sonucuydu ortaklarıyla beraber yaptılar. Biliyorsunuz aynı menzile beraber yürüdüler, beraber iş tuttular, beraber düş kurdular, yan yana yürüdüler. Ne zamanki kim emir kim halife olacak tartışması başlayınca, işte bu darbe girişimi ve onu tamamlayan darbe süreciyle karşı karşıya kaldık."

"Artık mızrak çuvala sığmıyor "
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz şöyle devam etti:
"Görüyorsunuz 100 yılın en büyük yolsuzluğunu yaptılar. Buna bir kumpas dediler, FETÖ’nün işi dediler.Kim açığa çıkardı orası önemli değil. Böyle bir şey var mı yok mu dedik biz. Hükümet gücüyle devletin soyulduğu bir süreçten bahsediyoruz. Üstünü kapattılar. Bakanları görevden alıp bıraktılar ama yargılama imkanı vermediler. Bizim yapmadığımız şeyleri Amerika yapıyor ve her gün orada bunların yüzünü ifşa eden açıklamalar yapılıyor. Toplumun içlerine nasıl çıkacaklar ne söz söyleyecekler bizde merak ediyoruz.."

"Her şey Olmak İstiyor"
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, "bu iktidarın temel karakteristik özellikleri şudur" dedi ve eleştiri oklarını Cumhurbaşkanlığı Sistemine yöneltti.
Yılmaz, "Kurumları çürütür, kuralları değersizleştirir keyfiliği temel yönetim anlayışı haline getirir. Bir tek kişinin dediğiyle her şey oluyor. O kişi de her şey olmak istiyor. Hem cumhurbaşkanı olmak istiyor hem başbakan hem de genel başkan olmak istiyor. Hem bakanın yetkilerini kullanmak istiyor. Belediye başkanlarını görevlerinden alıyor,başbakanları görevden alıyor. Seçilmişlerin arkasındaki halk iradesini reddediyor. Onun için kıymeti yok " diye konuştu.



"Onun da Kulağından Tutup Kenarı Koydular"
Görevden alınan belediye başkanlarına da değinen Necati Yılmaz, Ankara ve İstanbul'da yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddialarını sıralarken, görevinden istifa eden Düzce Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i hedefine aldı.
"Ankara ve İstanbul’da da belediyelerde parsel parsel, kutu kutu bu cemati büyütüp devletin olanaklarını bu ülkenin kaynaklarını onlar peşkeş çekip, bu darbeyi yapacak kadar büyütmelerine katkı sağlarken biz onları suçluyor, eleştiriyorduk. Onlar da üstünü örtüyorlardı. Bir örneği de biliyorsunuz Düzce’de yaşandı. Onun da kulağından tutup kenara koydular. Ankara'da olduğu gibi."

"Görevden Almakla Kurtulamazsınız" 
Vekil Yılmaz, belediye başkanlarının görevden alınma gerekçelerini sorgularken, Mehmet Keleş'in istifasına ilişkin de çeşitli sorular yöneltti.
"Şimdi biz soruyoruz. Bu Düzce Belediye Başkanının bir suçu varsa ki biz suçlu olduğuna inanıyoruz. Onun darbe süreci sonrasında il başkanımızla ilgili yaptığı kumpaslarını da biliyoruz. Biz o gün de buradaydık. Düzce’ye verdiği zararları biliyoruz. O nedenle il başkanımın hakkında defalarca şikayetçi oldu. Bu soruşturmanın tamamının üstü örtüldü ama sonuçta döndüler bu başkanı görevden aldılar. Soruyoruz niye görevden aldınız görevden almakla kurtulamazsınız. Görevden almayı gerektiren hususların hesabını sormak durumundasınız. Bunun hesabını hukuka vermek zorundasınız. Tek başına mı yaptı o işleri? Sizin bilginiz var mıydı? Kimseden talimat aldı mı? O büyük koalisyonun, FETÖ'yle yaptığınız büyük koalisyonun Düzce’deki yansıması mıydı, değil miydi? Bunun hesabını vermek durumundasınız."

"Düzce'de Bir Vekile İhtiyaç Var"
"Biz bu Cumhuriyetin aydınlık 100 yılı içerisindeki 15 yıllık karanlık dönemin parantezini kapatacağız" diyen Yılmaz sözlerini şöyle noktaladı: " Artık zamanı geldi. Düzce’de bir vekile ihtiyaç var. "

Haber: G. TEMEL