MHP Düzce teşkilatında kongre günü gelip çattı. İsmail Hakkı Civil’in son dakika kararı ile adaylıktan çekilmesiyle Avukat Onur Özen ve Eczacı Ümit Yılmaz için 580 delege sandık başına giderek MHP’nin yeni il Başkanını belirlemek için oy kullandı… Kongre Saat 12.00’de “gün birlik olma günü, birlikte olma günü” sloganıyla Müftülük Konferans salonunda yapıldı.
MHP Düzce İl Başkanlığı Kongresi Müftülük toplantı salonunda yapıldı. İl kongresine MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın yanı sıra muhalefet partilerini temsilen CHP Düzce İl sekreteri Mustafa İzgin, Saadet Parti İl Başkanı Birkan Mertol, DESKOOP Başkanı Mustafa Kayıkçı gibi siyasiler ve STK temsilcileri katıldı. Öncelikle il başkan adaylarına öz verildi.
İl Başkan Adayı Ümit Yılmaz sözlerine gündeme ilişkin konuşamalarla başladı. Ardından Son yönetime ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak MHP’yi ciddiye alınmayan sıradan bir parti haline getirildiğini öne sürdü. 







DANIŞMAZ VE YÖNETİMİNE TAŞ!

Yılmaz, “Son yönetim partimizi küçük olsun benim olsun mantığı ile yönetmiş kendisinden önce emek veren tüm dava arkadaşlarımız dışlamıştır. MHP’nin Düzce’de ki ağırlığı giderek azalmış, partimiz Düzce kamuoyunda ağırlı olmayan ciddiye alınmayan sıradan bir parti olmuştur. Kazandığımız belediye başkanlıkları kaybedilmiş, yerel seçimlerde partimiz sıfır çekmiştir. Küçük olsun benim olsun mantığı öyle bir hal almıştır ki delegelerimizin oy verme hakları ellerinden  alınmıştır.”dedi.
Yılmaz, il başkanı seçilmesi halinde milletvekili çıkartma sözü verdi. Yılmaz’ın eski partililerin hazerun listesinden çıkarılmasına gösterdiği tepki ise salondan büyük alkış aldı.



Ayrılıkları aramızdan atacağız!
İl Başkan adayı Avukat Onur Özen ise birlik ve bütünlük mesajları verdi.
Özen, “Tarih öncesi sinsi bir tuzakla karşı karşıyayız Ayrılıkları aramızdan atacağız. Başarmak için kucaklaşacağız. İktidar olmak için bütünleşeceğiz. Türkiye üzerinde ki ağır kuşatmayı yarmanın asıl yolu ülkücülerden geçiyor. Son söz Türk milleti tarafından söylenecektir.  Zaman birlik zamanıdır. Gelin birlikte kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakalım” dedi.
Danışmaz helallik istedi
Eski İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise konuşmasında partililerden helallik istedi.



İktidara eleştirdi!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise, iktidarı eleştirirek despot bir yönetim anlayışı olduğunu söyledi.
Durmaz, “ Bugün ne yazık ki toplumuzun tüm kesimleri çok ciddi sıkıntılar ile karşı karşıyadır. Milli birliğimiz, kardeşliğimiz, üniter devlet yapımız tehdit altındadır. Bugün Türkiye içerisinde çok ciddi kamplaşma, kutuplaşma, kaos, kargaşa ve kavga ile boğuşmaktadır. Bugün Türkiye’de hiç bir dönem olmadığı kadar despot ötekileştiren bir iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız. Dışarıda sıfır sorun diye başlattıkları dış politikanın yanında ülkemizi yalnızlaştırdığını ve ciddiye alınmadığı bir yere getirdiğini görmekteyiz. Adına çözüm dedikleri bizim çözülme olarak anlattığımız bir sorun vardır. Bugün ülkenin Güneydoğu’sunda hakimiyetin kanlı terör örgütü mensupları ile tesis edildiğini itiraf edenler hükümetin asayişten sorumlusu İçişleri Bakanı’dır “ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından seçime geçildi.

Haber;S.KAŞKIR