Düzce Milletvekili Fevai Arslan, son günlerde AK Parti’ye yönelik İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş üzerinden yöneltilen eleştirilere cevap verdi. “Bu bizim parti içi meselemiz” diyen Arslan, diğer partileri ilgilendirmeyeceğini söyledi.

 

DİĞER PARTİLERİ İLGİLENDİRMEZ

 

Arslan, “Kıvılcımlar ateş çıkartıyor. Bu konu bizim parti içi meselemiz. Başbakanımız 2004-2009 yıllarında görev alan belediye başkanımızı bir dönem dinlenmeye almış, tekrar birçok kriteri göz önüne alarak Mehmet Keleş’i aday gösterme kanaatine varmış. Bu konunun bu kadar büyütülmesine anlam veremiyorum. Zaten diğer partileri ilgilendirmez. Yaptıkları açıklamalarda buranın başkanının Mehmet Keleş olduğunu kabul etmiş gibi eleştiriyorlar. Bu da beni memnun ediyor.” diye konuştu.

 

Konuralp’in mahalle olma kararının ardından ilk açıklamayı yapan Arslan, yargı kararına saygı duyulması gerektiğini ifade ederken son itirazların yapıldığının altını çizdi.

 

YARGI KARARINI SAYGI DUYMAK LAZIM

 

Arslan, “Bu yargıdaydı. Son itiraz hakkı vardı. O itirazlarda dün belediye başkanımız tarafından yapıldı. O itiraz hakkı da yargı gözünde değerlendirilecektir. Orada seçim yarışmasını ak parti kazanmak ister. Yargı kararını saygı duymak lazım. Bu bizin elimizde olan bir şey değildi.” dedi.

 

BAŞBAKANIN TAKDİRİ

 

Arslan, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda adı geçen bakanların bugün gelen istifalarını da değerlendirdi.

 

Arslan, “Bakanlarımız operasyonların ilk gününde istifalarını sunduğu bilgisi var bizde. Başbakanımız bugün uygulamaya koymuş onun takdiridir. İstifa müessesi ayrıdır, zamanı gelince çalıştırılır. Bu başbakanımızın takdiridir.” şeklinde konuştu. Arslan, bakanların istifalarında parti içi zorlamanın söz konusu olmayacağını da sözlerine ekledi…

Haber; S.KAŞKIR