Geçtiğimiz günlerde CHP ve MHP kanadından eleştiri yağmuruna tutulan Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz yapılan iddialara cevap verdi. CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan’ın Düzce milletvekillerini “silik” ve “vasıfsız”, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın da “ şımarık” olarak nitelendirmesine tepki gösteren Mustafa Yılmaz “Bunu insanımızın görüşüne saygısızlık olarak yorumluyorum.” Dedi.

Türkiye’de muhalefette ciddi sıkıntılar olduğunu ifade eden Yılmaz; Bolu milletvekilinin sözlerini talihsizlik olarak nitelendirerek “Sonuçta üç dönemdir Düzce halkı Ak Parti’nin gösterdiği adaylara teveccüh gösteriyorsa saygı göstermek lazım. Demokrasi de bunu gerektirir. Bunu insanımızın görüşüne saygısızlık olarak yorumluyorum. Milletvekilleri başarılıdır, başarısızdır bunlar farklı şeylerdir. Bunlar Türk insanına rağmen siyaset yapma eğilimine devam etmeye çalışan parti ve parti temsilcileridir. Böyle devam ettiği sürece de CHP bugünkü zihniyeti ile devam ederse muhalefetten kurtulamaz.”dedi.

Mhp İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın “şımarık” benzetmesi ile ilgili olarak halkın ak partiye olan teveccühünün farkında olduklarını ifade eden Yılmaz “Şımarık değiliz, ilk defa iktidar olmuyoruz. Üç dönemdir Ak Parti iktidarını yaşıyor.” Şeklinde konuştu.

İş arama yerlerinin İl başkanlığı olmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz “Bizim şimdi günlük mesaimizin çoğunu insanlarımızın işe yerleştirilmesi, insanlara iş aramaya ayırırsak Düzce yaşanabilir iller sıralamasında hızla bir şekilde düşmeye devam eder. İnsanlarımız Düzce’ye bir proje geliştirelim hizmet verelim talepleri ile gelmiyor. İş arama yeri de il başkanlığı olmamalı. Sonuçta hükümet ciddi çalışmalar yapıyor. Devletin bu konuda meslek edindirme kursları var. Ama bizim insanımız bir an önce maaşlı işlere girmeyi planlıyor. Böyle olunca da biz üzerimize farz olmayan işlerle uğraşıyoruz. Düzce’nin meselelerine çözüm üretme konusunda zaman problemleri yaşıyoruz.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR