Bu çok büyük bir yatırım
Yığılca yolunun bir ilçe için çok büyük bir yatırım olduğunun altını çizen Korkmaz, bu yolun sadece Yığılca için değil Düzce için de gerekli olduğunu belirtti.
Korkmaz, “ Yığılca Düzce’nin doğal varlıklarının mükemmel olduğu yerlerden birisi. Düzce’nin dört bir tarafında doğal güzeller var. Bu doğal güzellikleri nasıl insanların hizmetine sunarız bunun gayretini gösteriyoruz. Yığılca biraz geri kalmış bir yer ve bu nedenle oraya biraz daha öncelik vermemiz gerekiyor.  Bu nedenle Yığılca’nın yolunu biran önce yapalım dedik.   Yığılca yolu ile ilgili şuana kadar 2 proje yapıldı. 1. Projeyi biz beğenmedik. Yeni proje yaptık. Yapılacak yatırımın maliyeti 92 milyon TL. 11. Km’den başlayacak 21. Km kadar olan bir yol olacak. Bunun üzerinde köprü ve viyadükler, üst yapılar var. Bütün girinti çıkıntılar viyadüklerden geçiyor. Bu bir ilçe için çok büyük bir yatırım. Başbakanı’n sözü var. Bu kadar büyük bir yol Yığılca için gerekli. Çünkü bu yol sadece Yığılca ilçesine giden bir yol değil. Bu yol Düzce’yi Akçakoca yolundan Yedigöller’e bağlayan bir yol olacak.” Dedi. 
Esas olan Yedigöllerden nasıl faydalanabiliriz?
Yedigöller Düzce’nin mi, Bolu’nun mu? Tartışmaları hakkında da düşüncelerini açıklayan Korkmaz, önemli olan hangi ile bağlı olduğu değil derken, “ esas olan Yedigöller’den nasıl faydalanabiliriz” dedi.
Korkmaz, “Yedigöller meselesini mecliste zaman zaman Bolu milletvekili ile de konuştuklarını ifade ederek “Bu konuyu çok fazla kaşımaya gerek yok. Sonuçta burası görülmeye değer bir yer ve buraya en iyi bağlantıyı biz yapıyoruz. Orası bir kere ormana ait ve hangi ilin sınırları içerisinde olduğunun bir önemi yok.   Bize 20 km. mesafesi var, Bolu’ya yaklaşık 40 km mesafesi var. Bizim sınırlarımız içerinde görünmesini biz de isteriz. Bunun içinde elimizden gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Bolu milletvekilleri ve Düzce milletvekilleri arasında tatlı bir mücadele gerçekleştirebilir. Ancak buna karar verecek olan milletvekilleri değildir. İlgili Karar mekanizmasından çıkacak sonuç belirler. Esas  olan Yedigöller’den nasıl faydalanabiliriz? Bizim yapmamız gereken bir an önce düzce Yığılca yoluna bütün İstanbul trafiğini yönlendirmek. Bu yoldan geçen insanlarımız barajımızı seyredebilsin. Oradaki halkımız yumurtasını, balını her şeyi satabilsin. Giderken de gelirken de sizden bir şeyler alsın. Yedigöller cazibe merkezi olarak çeksin. Yedigöller’e gelene kadar insanların ceplerindeki paraları alacağız. Bunlar kuru tartışmalar. Sen yolunu yapmazsan neye yarar? Denklemi doğru kuralım ki sonuca ulaşalım. Bazıları milletvekilleri ne yapıyor diyor. Gökten hemen inmiyor ki. Biz de çalışıyoruz.  Sihirli değneğimiz yok ki dokununca kurbağayı prens yapalım.” Şeklinde konuştu.
Treni kaçırdık
Kentsel dönüşüm konusunda deprem sonrası harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Korkmaz çok geç kalındığını belirterek, “ o zaman treni kaçırdık, o önemde yapılsaydı çok daha iyi olacaktı” dedi.
Korkmaz, “ Bizim insanımız böyle bir ortam layık değil, daha güzelini hak ediyor. Sosyal statüsü ne olursa olsun, insanların güzel bir evi olması lazım. Orası şehrin ortasında iç karartan bir yer. Eski belediye Başkanı Ruhi Kurnaz’ın danışmanlığı yaparken istimlakı otopark camiisinin olduğu caddeye kadar yapalım dedim. Düzce buna hazır. Hatta kalıcı konutların bir kısmını da merkeze yapalım dedim. İnsanlar evlerinden korkuyorlar. İnsanların ev güvendiği yerler bir anda düşmanı olmuş. Biz o zaman bu treni kaçırdık. O zaman yapsaydık iyi olurdu. Bugün bu tür yerleri daha modern bir yer yapalım dendiğinde arsaları toplamak, insanlarını tasfiye edip yeni konutlar yapmak bir sürü maliyet gerektiriyor. Bugün gelinen nokta bu. Başkanımızın başlattığı proje düzce merkezinde bir şans. Mükemmel bir proje oluşacak. İnsanlar bunu gördüğünde işte böyle olmalı diyeceklerdir. Kültür mahallesinde bulunan sanayiyi de tamamen kaldırmamız lazım. Sanayicilerimizin hepsi sanayi merkezine geçmesi lazım. Düzce’ye geldim geleli orası hala duruyor. Düzce’nin girişinde böyle bir yere tahammüllümüz yok. Sanayinin bulunduğu mevcut hattı da kentsel dönüşüm içerisine sokması lazım.” İfadelerini kullandı.
Otoban konusunda başarılı değiliz
Otoban bağlantı konusunun çok uzadığını ifade eden Korkmaz, “ Bu konuda çok başarılı değiliz.” Diyerek öz eleştiride bulundu.
Korkmaz, “ Muhalefet de bu konuda bizi sıkı eleştiriyor. Haklı oluğu taraflar çok. Biz iktidarız ve her seferinde özür beyan etme lüksüne sahip değiliz. Bugün itibariyle baktığımızda bir an önce yapmamız lazım. Bu sürede bizim vekilliğimiz süresince de olmaz. Büyük bir iş biz bu işin bitmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. “ dedi.
Demiryolu ihalesi yapılacak
Korkmaz demiryolu projesi konusunda da şöyle konuştu: “ Bu yıl proje ihalesi yapılacak. Karasu’dan Bartın’a kadar giden bir demir yolu hattı var. Sahile paralel giden bu yola ilave bir de İstanbul- Akçakoca İstanbul sahil yolu bağlantısı var. Akçakoca melen ağzı projesi tamamlandı.   Yaklaşık 11 km uzunluğunda 9 tüneli var.  Demiryolu sanayi kuruluşlarının yükünü İstanbul’a taşımak kolaylığı sağlayacak.”
Bolu bile bize bağlanabilir
Alaplı’nın Düzce’ye bağlanma fikrine olumlu baktığını vurgulayan Korkmaz, “ Benim fikrimi soruyorsanız hiç de fena olmaz, Düzce’nin haritası daha güzel bir hal alır. Denize daha uzun bir mesafesi olur. Ereğli bile bağlanabilir bize sıkıntı yok. Tabi bunlar latife ama neden olmasın. Hatta bolu bile bize bağlanabilir” diyerek espri yaptı.
Üniversiteyi benden iyi kimse tanıyamaz
Kamuoyunda sadece üniversite ile uğraşan bir vekil olarak lanse edilmeye çalışıldığını hatırlatan Korkmaz, 26 yıl içinde bulunduğu kurumu kendisinden iyi hiç kimsenin tanıyamayacağını ifade etti.
Korkmaz, “  Benim hakkımda Ankara’ya başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına, YÖK’e bu gazeteler paketlenerek gönderiliyor. Benim üniversite ile ilgilenmeme diye bir şey söz konusu olabilir mi? Üç vekil arasında bu işi en iyi bilen benim. 26 yıl içerisinde bulunduğum kurumu benden iyi kim tanıyabilir. Dahası bu kurum içerinde statüm elverse ve seçime girsem, en yüksek listeyi alacak insanlardan biriyim. Bu üniversite meselesi de herkese gına getirdi. Benim bugüne kadar söylediğim her şey çıktı. Bedel ödeme konusunda da benim bir sıkıntım olamaz.” Dedi.
 Karar kesin uygulanacak
Kiremitocağı prefabriklerinde kesin tarihin 1 haziran olarak verildiğini belirten Korkmaz, kararın kesin olarak uygulanacağını söyledi.
“Devletin aciziyete düşürecek bir karara taraftar olmam. Sayın valim bir karar vermiştir ve bunu uygulayacaktır. Bu karar kesin uygulanacak. Ben okul bitene kadar dedim ama  1 haziran tarihini verdiler. Bizim bundan sonraki derdimiz bu insanları mağdur etmeden daha güzel bir yer nasıl istihdam edebilir olacak.” Diyerek kararın kesin olarak uygulanacağını vurguladı.

Haber; H. İŞCAN