Ak Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın Düzce Üniversitesi için çizdiği rektör profilini anlatırken kullandığı "münafık olmayacak" ifadesini eleştirdi. Danışmaz sözlerine, "Haketmeyen insanların haketmedikleri yerlerde olmalarından dolayı, bulundukları yeri hazmedemediği için birbirleri karalama yoluna gidiyor“ diyerek başladı. Danışmaz,"Milletvekilleri Düzce'yle hiçbir alakası olmadan hiçbir çalışma yapmadan sadece kendilerini kurtarmak ve çamur atmak adına bu tür açıklamalarda bulunuyor"dedi.

YAPTIĞI HİÇBİR ŞEY YOK

Danışmaz "Yedikleri ve içtiklerini kamuoyuyla paylaşacak kadar çok çirkin itham ve konuşmalar yapılıyor. Duruma vatandaş nezdinde bakıldığında benim vekilim bunlar mı? Diye soruyorlar" dedi. Ak Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın Milletvekili olduğu günden beri Düzce'ye yaptığı hiçbir şey olmadığını söyleyen MHP İl Başkanı, "Varı yoğu Düzce Üniversitesi Rektörü'ne sürekli karalama kindarlık ve nefret duyarak nefsi ön plana geçmiş bir şekilde Düzce'yi, Düzce Üniversitesi'ni ve insanını hiç düşünmeden bir çalışma yapıyor"dedi.

Düzce'de kimi vatandaşların vekillerin adını dahi bilmeden oy verdiklerini aslında oyların onlara verilmediğini ama bu durumun oluşturduğu rahatlıkla kindarlık ve çekememizlik oluştuğunu dile getiren Danışmaz, bunun sonucunda Düzce'nin zarar gördüğünü aktardı. Başkan Danışmaz muhalefet Milletvekili olmadığı için bu durumların yaşandığını söyledi.

Danışmaz, "Korkmaz'ın bu gibi söylemlerle Düzce'yi Türkiye gündemine taşıyacağına üniversite'ye kazandırdıklarını paylaşan, şu yatırımları kazandırmak adına çalışmalar yaptım. Düzce Üniversite'sine her türlü yardımı katkıyı sağladım ama benim bu kadar yardım etmeme rağmen Rektör bu işte başarılı olamamıştır demiş olsa can kurban"dedi.

İbrahim Korkmaz'ın geldiği günden beri Düzce Üniversitesi Rektörü'yle sürekli uğraştığını aktaran Danışmaz, „benim adamım neden orada olamadı“ mantığıyla bu kadar Üniversiteyi „öcü“ gibi göstermenin doğru olmadığını söyledi.

DESTEK OLMUYORSANIZ KÖSTEKTE OLMAYIN

İbrahim Korkmaz'a çağrıda bulunan MHP İl Başkanı, „yardım etmiyorsanız madem o zaman köstekte olmayın“ diyerek düşüncesini paylaştı. Düzce Üniversitesi'nin öğrenci sayısının katlayarak büyüdüğünü söyleyen Başkan Danışmaz bacasız sanayii olarak gördükleri Düzce Üniversitesi'nin Düzce'ye çok şey kattığını vurguladı. Düzce Üniversitesi Rektörü'nü o göreve layık görenlere istinaden saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Parti olarak rektörlük seçimlerine müdahil olmayacaklarını söyleyen Danışmaz,"Ordaki eğitimcilerin kendi başlarına getirmek istedikleri kimse mutlaka rektör olarak getirceklerdir"dedi. Danışmaz İbrahim Korkmaz'ın açıklamasıyla ilgili olarak "Bir insana münafık diyebilmek için kendi söylemlerini süzgeçten geçirmesi gerekir"dedi.

ÜÇKÖPRÜ YOLUNU YAPAMIYORSANIZ İSTİFA EDİN

MHP Başkanı Danışmaz, Milletvekilleri'nin bu tarz ifadeler yerine bir türlü tamamlanamayan Üçköprü yolunu bitirmeyi düşünmeleri gerektiğini, o bölgeye iki üç defa gidip söz verip bitiremeyeceklerse „kapasitem bu deyip“ istifa etmeleri gerektiğini söyledi.


Son olarak kalıcı iş yerlerinin durumuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Danışmaz,"Ne hikmetse iş yerleri sürekli atıl vaziyette. Iş yerleri Düzce Üniversitesi'ne aktarılırsa orada hareketlilik olacak. Oralarda keyif veren madde kullanan şahıslarında önüne geçilir."dedi.

 

Haber: Y. Sever