Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Düzce şubeleri tarafından düzenlenen işyeri temsilcileri toplantısına katıldı.Kamu çalışanları iş güvencesinin vazgeçilmez olduğunu belirtirken, sözleşmeli çalışmayı karşı olduklarını söyledi.
Kahveci, “Kamu çalışanları iş güvencesinden asla vazgeçemez. “Memur iş güvencesine sahip olduğu için üretken bir yapıya sahip değildir” düşüncesi yanlıştır. Kamu çalışanları ve memurlara verilen iş güvencesi devlette devamlılığın gerekliliğidir. Sözleşmeli çalışmayı biz başından beri reddediyoruz. Biz asla iş güvencemizden vazgeçemeyiz. İş güvencesi iş üretmeyle alakalı bir husus değildir. İş güvencesi devletin devamlılığıdır.”diye konuştu.
Sağlık Çalışanlarının Memnuniyeti İçin Adım Atsın
Şiddet konusuna değinen Kahveci, bu konuda vatandaşların mutlaka bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Kahveci, “ Sağlık çalışanlarının en büyük sorunu şiddettir. Yaptığımız anket çalışmalarında çalışanların yüzde 62’si şiddete maruz kaldıklarını söylüyor. Çalışan haklarını koruyan bir mekanizmayı mutlaka kurmalı. Emniyet tedbirleri arttırılmalı, cezalar caydırıcı hale getirilmelidir. En önemlisi de toplum bu konuda eğitilmelidir. Televizyonlarda bir çok konuda kamu spotu yapılıyor. Bir de şiddet için yapılsın. Bu konuda eğitilsin. Hekimi, hemşireyi dövdüklerinde daha mı çabuk tedavi olunuyor  ya da canına kastettiğinde daha iyi bir sağlık hizmeti mi alıyor.  Aslında verilen hizmetten mahrum kalıyor. Verilen hizmet ötelenmiş oluyor. Bu konuda vatandaş da bilinçlenmeli.”dedi.
Hekimi Dövdüklerinde Daha Mı Çabuk Tedavi Olunuyor? 
 Mecliste 400 bin sağlık çalışanının taleplerini dile getirdiklerini ifade eden Kahveci, alınan döner sermaye ödemelerinin emekliliğe yansıtılması konusunu da gündeme getirdiklerini söyledi.
“Arkadaşlarımız çok düşük bir rakamla emekli oluyorlar. Devlet kamu görevlilerinin ücretinin belli bir kısmını kayıt dışında tutuyor, prim almıyor. Bizim talebimiz prim kesilmesi, bunları ikramiye ve emekli maaşına yansıması. Bu talebimiz olumlu karşılandı. Yüzde 39 olan vatandaş memnuniyetini yüzde 76’lara çıkardıklarını söylüyorsa o memnuniyetini bu sağlık personeli çıkardı. Vatandaşın memnuniyeti yükseldiyse, sağlık çalışanlarının da yükseltecek çalışma içine girilmeli.” Diyerek bakanlığın sağlık çalışanları için anket düzenlemesi gerektiğini ifade eden kahveci,  “10 sene içinde bir bakanlık sağlık çalışanlarının memnuniyetini ölçecek bir tane anket yapmaz mı?”şeklinde eleştiride bulundu.
 Kamu Hastane Birlikleri yapılanmasına 2007 yılından buyan karşı olduklarını söyleyen Kahveci, böylece hastanelerinin özelleştirilmesinin önü açıldığını savundu.

 

Haber; S. KAŞKIR