Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Külliye'de yapılan muhtarlar toplantısında Reina saldırısıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Erdoğan, "Bu saldırıların asıl amacı bizi birbirimize düşürmektir." dedi. Öte yandan Erdoğan, yaşam biçimine saldırılarla ilgili de konuşarak "Türkiye'de hayat biçimi yüzünden en çok saldırıya maruz kalmış kişi bu kardeşinizdir. Hakkımda demediklerini bırakmadılar, eşime çocuklarıma saldırdılar. Benim gibi Karadeniz kökenli, Kasımpaşa'da yetişme, biri bile yasal haklarımı kullanmamın dışında bir yola başvurmadım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "vatandaşlardan bir ricam daha olacak" diyerek "Herkes yerinde sabit kaldığında varlık içinde yokluk çekmeye mahkum oluruz. Gelin ülkemiz için, vatanımız, milletimiz için hep birlikte harekete geçelim." dedi.

Döviz alınacak değil, satılacak dönemdeyiz
Döviz alınacak değil satılacak bir dönem olduğuna değinen Erdoğan, hiçbir krizin sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Zaten kendi paranla kazanmıyorsun ki, 10 kazanma 5 kazan
Bankalara yeniden faizleri düşürme çağrısında bulunan Erdoğan, “Faiz oranlarını düşürün ki, yatırımcı, girişimci çok daha rahat bir şekilde yatırımını yapabilsin. Çünkü yatırım olursa üretim olur. Üretim olursa bu sıkıntılı süreç başarıyla atlatılacaktır. Çok kazanacaklarına biraz az kazansınlar. Zaten kendi paranla kazanmıyorsun ki, vatandaşın sana getirdiği parayla kazanıyorsun. 10 kazanma 5 kazan.” Dedi.

Hiç kimse önümü göremiyorum deme lüksüne sahip değildir
Erdoğan döviz bozdurma kampanyasının ardından tarihi bir çağrıda daha bulundu. Vatandaşlara millet olarak birlikte harekete geçme çağrısı yapan Erdoğan, şunları ifade etti:

“Türkiye'nin şu andaki sorunu paranın yokluğu değildir, paranın stabil hale geçmiş olmasıdır. Herkes birden alacağını tahsil etme, borcunu öteleme gayretine girdiğinde işin içinden hiç kimse çıkamaz. Hiç kimse önümü göremiyorum deme lüksüne sahip değildir. Herkes bir arkasındakinin önünü açarak, bu fedakarlığı yaparak bu riski alarak ilk adımı atmalıdır. Herkes yerinde sabit kaldığında varlık içinde yokluk çekmeye mahkum oluruz. Gelin ülkemiz için, vatanımız, milletimiz için hep birlikte harekete geçelim.”

Makinaları ve tezgahları tam kapasite çalıştıralım
Erdoğan son olarak “Makinaları ve tezgahları tam kapasite çalıştıralım” diyerek, 2017'nin gerçekten çok parlak bir yıl haline dönüşeceğini ifade etti.