Engelliler Birlik Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim İşçi bugün Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyaretin amacının Düzce’de engelliler derneği kurmak ve bununla ilgili nasıl bir çalışma yapılaması gerektiği konusunda Yılmaz’dan bilgi almak olduğu öğrenildi.

Ziyarette konuşan Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, “Düzce’de dernek kurmak ve engellilerle ilgili çıkan yasalar hakkında bilgi almak için bizi ziyaret ettiler. Engelliler ile ilgili bilindiği çok güzel yasalar çıkarıldı.” dedi.

“Düzce’de dernek kurmak ve burada da engellilerin aktif olması için Düzce’deler. Bizden de yardım istediler. Biz de yardımcı olmaya çalışacağız. Bilindiği gibi hükümet engellilerle ilgili çok önemli kararlar aldı. Çok önemli yasalar çıkarıldı. Bunları engelli vatandaşlarımız çok iyi bir şekilde değerlendireceklerdir.”

Daha sonra konuşan Engelliler Birlik Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İbrahim İşçi, engelli vatandaşların hangi maddelerden yaralanmaları gerektiği, çıkan yasaların engellilere ne getirisinin olduğunu bilmeleri gerektiğini belirtti.

“Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Gelin birlik olalım. Geçmişe bakın bir de geleceğe bakın. Engelli vatandaşlarımız devletin kanatları altında. Engelli maaşı alma konusunda olsun tekerlekli sandalye almaları konusunda olsun sıkıntılarımız yok. Ama sıkıntısı olanlar da bunu dile getirsin. Yeni çıkan yasalarla haklarımız daha da iyileşti.”

Haber; R. BAL