MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, üç adaylı merkez ilçe kongresini değerlendirdi. Danışmaz, güzel bir demokrasi örneği ortaya konulduğunu ifade ederek “MHP’ye yakışır bir kongre oldu” dedi.

 


İki rakibini devirerek 24 oy farkıyla Merkez İlçe Başkanı seçilen Aydın Dursun’un tebrik eden Danışmaz, eski il başkanı Cemalettin Yıldız’ın kongre sonunda ortaya koyduğu tavrı da eşöyle yorumladı.

 

İL BAŞKANLIĞI YAPMIŞ BİRİNE YAKIŞMAYAN BİR TAVIR

 


Danışmaz, “ Geçmişte il Başkanlığı yapmış birine yakışmayan bir tavır. Desteklediği aday kazanmadı diye Bir anlık öfkesiyle yaptığını düşünüyorum. Yeni Cemalettin abimiz yine il başkanımızdır. Kongre süreçlerinde böyle Alınganlıklar olabilir. Delegelerle ilgili Entrika yaptın gibi söylemlere katılmak mümkün değil. Eğer öyle olsaydı hiçbir aday adayı olarak çıkamazdı. Bizim teşkilat olarak çıkardığımız aday 400 adayın hepsinin oyunu alırdı. Entrika olsaydı 127 oyu alamazdı. Demekki entrika yok. Böyle söylemler hoş değil. Ancak yine de sevdiğimiz ve saydığımız bir abimizdir.” dedi.

 

PARTİ İÇİNDE PARTİ NORMAL!

 

“Parti içinde parti” söylemini doğrulayan Danışmaz, bunu daha önce ilçe kongrelerinde de dile getirdiğini belirtti ve bu durumu normal olarak yorumladı. Danışmaz MHP’nin köklü bir parti olduğunu dile getirerek çizgisinin bozulmayacağını dile getirdi.

 

Danışmaz, “ içimizde sızmalar, dışarıdan nifak sokanlar, parti içinde parti oluşturup kendini üstün görenler olabilir. Bunlar kendi nefisleri ile alakalı bir durum. Ancak MHP 45 yıldır çizgisini bozmadan aynı ilke ile devam ediyor. Yeni arkadaşlar elbette gelecektir. Herkese kapımız açık. Bizim davamıza icabet edenlere yeni arkadaşlarımıza da kapımız sonuna kadar açık. bazı arkadaşlarımızda Seçim dönemi olmayıp, kongre dönemi ortaya çıkanlar her partide olduğu gibi Bizim partimizde de var. Onları seçim zamanı da görmek isteriz. İnşallah bu yanlışlarından dönerler. Nefis ön plana çıktığında bu şekilde kendini üstün görmeleri normaldir. Önemli değil.”

Haber;S.KAŞKIR