18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Yeniden Refah Partisi 1. Olağan Kongre’si Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'ın katılımı ile gerçekleşti.



Coşkulu bir kalabalıkla karşılanan Erbakan, meşaleler ve sevgi selinin arasında girdiği spor salonunda, yoğun alkış ve "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla karşılık buldu.

Refah Partisi Gençlik Kolları tarafından oluşturulan koridorun arasından geçerek kürsüye çıkan Erbakan, yoğun katılım ile gerçekleşen kongrede bulunan vatandaşlara seslendi.



“İncil ve Tevrat’ı da Cenab-ı Allah indirmişti”

Birçok reformun yapıldığı birinci 40 yılda sonra, birçok icraatın yapılacağı ikinci 40 yılı başlatmış olduklarını belirten Erbakan, Saadet Partisi hakkında şunları söyledi:

“Bizlere diyorlar ki, ‘Merhum Erbakan Hocamızın yaptığı hizmetlerden bahsediyorsunuz. Erbakan Hoca’mızın hizmetlerinden bahsediyorsunuz. Bir yandan da Erbakan Hoca’mızın bizzat kendi kurduğu, genel başkanlığını yaptığı parti varken, neden Yeniden Refah Partisi’ni kurdunuz.’ Biz de bunu diyenlere diyoruz ki, ey mübarek kardeşim, evet bu malum partiyi Erbakan Hoca kurdu ama İncil ve Tevrat’ı da Cenab-ı Allah indirmişti. Biz Cenab-ı Allah’ın hürmetine, İncil ve Tevrat’a sığınırsak kurtulabilir miyiz? Cenab-ı Allah’ın indirdiği Tevrat nerede, bugünkü Tevrat nerede? Cenab-ı Allah’ın indirdiği İncil nerede, bugünkü İncil nerede? Erbakan Hoca’mızın genel başkanı olduğu parti nerede bugünkü malum parti nerede?”



“Bu anlayışa, nefes harcamaya bile değmez”

Saadet Partisi tarafından eleştiri konusu olan bazı konulara değinerek sözlerini sürdüren Erbakan şu ifadeleri kullandı:

“Bundan asırlar önce, 100 bin nüfuslu İstanbul’a 50 bin, 100 bin kişilik camiler yaptıran ecdadımızı unutup, bugün nüfusu 20 milyon olan İstanbul’a yapılan 60 bin kişilik bir camiyi eleştiren zihniyete, şahsiyete ne dememizi bekliyorsunuz? Bin sene İslam’a bayraktarlık yapan, bu aziz millete ‘Bu millet 60 bin kişilik camiyi dolduramaz’  diyen bir şahsiyete ne dememizi bekliyorsunuz? Başka işi kalmamış gibi, camilerle savaşmaya başlayan bu zihniyete ne dememizi bekliyorsunuz? Bunlar için nefes harcamaya bile değmez. Erbakan hocamızın vasiyeti üzerine kurulan, Erbakan Hoca’mızın ismini taşıyan Erbakan Vakfı’na, ‘Dırar Mescidi’ diyen zihniyet bugünde, Çamlıca Camii’ne ‘Dırar Mescidi’ diyor. Çamlıca Camii’nde namaz kılanları münafıklığa laik görüyor. Bu zihniyete, bu noktaya gelen bir anlayışa, nefes harcamaya bile değmez. Bunlar kaybettikçe, sinirleniyor. Sinirlendikçe konuşuyor. Konuştukça batıyorlar. Şu gerçeği açıkça belirtmek istiyorum ki, Allah’ın batırdığını hiç kimse kurtaramaz.”



“Bizim gücümüz ihlas ve samimiyetten kaynaklanıyor”

Böyle şeylere ayıracak vakitleri olmadığını söyleyen Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, milletin sıkıntılarına çözüm bulmak için yola çıktıklarını belirterek, Cenab-ı Allah’ın yolundan ayrılmama, Milli Görüş’ün istikametinden sapmama temennisinde bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Bizim gücümüz; holdinglerden, medya patronlarından, dış güçlerden, küresel sermayeden değil, ihlas ve samimiyetten kaynaklanıyor İnşallah. Bizim gücümüz imanımızdadır. Bizim gücümüz tarihimizdedir. Bizim gücümüz, ceddimizin bize bıraktığı mirastadır. Bizim gücümüz partimizi kurarken dizinin dibinde duamızı yaptığımız, Eyüp El Ensari Hazretleri’ndedir, Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’ndedir, Sultan Abdulhamid Han Hazretleri’ndedir. Merhum Erbakan Hoca’mızdadır.”



“’İktidar gitsin de, ne olursa olsun’ anlayışıyla siyaset yapmıyoruz”

Ayrıştırmak, çatışmak, intikam, kavga gibi amaçlarla gelmediklerini söyleyen Erbakan, yola çıkış amaçlarını şöyle dile getirdi:

“Biz en başında ifade ettiğimiz gibi, yapılan hizmetlere teşekkür etmek için geliyoruz. Doğruyu kim yaparsa yapsın, ona ‘doğru’ demek için, yanlışı da kim yaparsa yapsın ona ‘yanlış’ demek için, geliyoruz. Yanlışları da düzeltmek için geliyoruz. Biz Türkiye’de alışılagelmiş olan muhalefet anlayışındaki gibi, ‘Mevcut iktidar gitsin de, ne olursa olsun’ anlayışıyla siyaset yapmıyoruz. Biz bu milletin sorunları çözülsün de, kim çözerse çözsün anlayışı ile siyaset yapıyoruz. Hiçbir ayım gözetmeksizin, 82 milyonu kucaklama, derdine derman olmak için geliyoruz. Sadece 82 milyonun değil, 7 milyarın da sıkıntısını çözme, dünya ve ahirette selamete ermesini sağlayabilmek için geliyoruz.” 



“94 ruhuna ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor”

Son zamanlarda yaşanan sorunları ve mevcut hükümetin yaptığı çalışmaları da değerlendiren Başkan Erbakan, yanlış bulduğu uygulamaları dile getirdi. Birçok alanda daha iyi sonuçlar almak için çalışacaklarını belirten Erbakan, iktidara gelmeleri durumunda yapacaklarını belirterek sözlerini sürdürdü. Yeniden adil dünyayı kurma vurgusunda bulunan Erbakan, ifadelerini şöyle sonlandırdı:

“Türkiye’mizde topyekûn olarak 94 ruhuna ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor. Devletimizin en üst seviyesindeki ağızlardan bile bu sözleri duyuyorum. 94 ruhuna ihtiyaç duyuyorsak, bundan böyle hepimizin Yeniden Refah Partili olması gerekir. 94 ruhu demek, Milli Görüş Ruhu demektir. Milli Görüş ruhu da yalnız ve yalnız Yeniden Refah Partisi’nde vardır.”



“O’nun izinden yalpa verenleri Allah ıslah eylesin”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Yüksel, zulmün dünyada kol gezdiğini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Merhum Erbakan Hoca’mız, Müslümanların siyasetten uzak tutulduğu bir zamanda, siyasi ittihat yapmak için önümüze düştü. Ben siyasi en ufak bir şuura sahip değilken, ‘siyasetin kötü bir şey olduğu ve Müslümanların uzak durması gerektiği’ gibi yanlış bir algının yıkılması için bütün gücü ile çalıştı. Şehir şehir, köy köy dolaştı. Birçok yerde hakaret gördü. Bütün bunların karşısında bir profesör olarak, birçok yerde kucak dolusu para kazanabilirdi. Bunların hepsini bir kenara bırakıp, bizlerin önüne düştü. O’nun izinden yalpa verenleri Allah ıslah eylesin. Gerçekten kutlu bir davada yola çıktık.”



“Milli Görüş’ün sancağını göklere dikeceğiz”

Genç yaşlarda büyük işler gerçekleştiren hükümdarlar, peygamberler ve komutanlardan örnek veren Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, gençlere seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“Genç kardeşlerimle birlikte, adaleti, barışı, huzuru temin için yola çıkan Yeniden Refah Partisi’ni iktidara taşıyacak. Hak ve batılın mücadelesi, 5700 senedir devam ediyor. Batıl 2 defanın üzerine, şimdi de Siyonizm ile 3’üncü defa hâkimiyetini devam ettiriyor. Allah’ın izni ile ikinci 40 yılda, Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın liderliğinde, yeniden hak anlayışı dünyaya hâkim kılınacak. Milli Görüş’ün sancağını göklere dikeceğiz Allah’ın izniyle. Cennet mekân Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın çok güzel bir sözü var, ‘Hakk’ın tesisi için çalışmamakla, batılın tesisi için çalışmak arasında fark yoktur.’ Bu yüzden Yeniden Refah Partisi liderliğinde çok çalışacağız ve dünyadaki huzursuzluk, kan ve gözyaşının bir an önce ortadan kalkması için üzerimize düşen şartları yerine getireceğiz.”



“Bir milletin güçlü olmak için topu, tüfeği, tankı yetmez”

Merhum Necmettin Erbaka’ın yakın dostlarından olan, Eyüp Sultan Cami Eski İmamı Hasan Çelik ise şu ifadelerde bulundu:

“Bir zamanlar Düzce Ovası denince, akıncılar yuvası deniyordu. Bundan sonra İnşallah, Düzce Ovası Yeniden Refah Partisi yuvası olacaktır. Muhterem Hoca’mız ‘Bir milletin güçlü olmak için topu, tüfeği, tankı yetmez. Bir milletin imanlı gençliği, hakiki kuvvetidir’ demişti. Türkiye’de imam-hatip okulları, ilçeler arasında ilk kez Düzce’de kurulmuştu.”



Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Nezir Merttürk, Düzce İl Başkanlığı görevine seçildi.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU