Necmettin Erbakan’ın 2. ölüm yıldönümü dolayısıyla 81 il ve 370 ilçede anma toplantısı düzenlendi. Düzce'de gerçekleştirilen anma toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım da katılarak konferans verdi.
Bu oyuna gelmemeliyiz
“Türkiye’de ve Dünya’da Neler Oluyor?” konulu konferansında Yıldırım Türkiye’nin savaş eşiğine getirildiğini savunurken bu süreçte kullanılan yöntemlerden bahsetti.
Yıldırım, “Oyun içinde oyun var. Türkiye maalesef bir savaşın eşiğine getiriliyor. Büyük Ortadoğu Projesiyle Suriye 3’e bölünecek demiştim bölündü, bu oyuna gelmemeliyiz. Türkiye, Suriye ile diyaloglarını ve ılımlı politikalarını devam ettirmiş olsaydı bu kadar gerginlik asla olmazdı. Yeniden şekillendirmek istenen temel unsurlar, son gelişmelerin kendiliğinden meydana geldiğini iddia etmek mümkün değildir. Siyonistler, Arz-ı Mev’ud idealini gerçekleştirmek için her yola başvuruyor. Büyük Ortadoğu istikametinde 22 ülkenin sınırları adım adım değişiyor. Dünyada dengeler değişiyor, artık kapitalist batı bloğu dünyanın tek gücü değil. Çin hızlıca büyüyor ve etkili hale geliyor. Rusya yeniden toparlanıyor. Dünyaya hükmetmek isteyenler, öncelikle enerji kaynaklarını kontrol almaya çalışıyor. Mali kriz her ülkeyi etkiler, sosyal düzeni sarsar hale geldi. Unutmamak gerekir ki yürütülen bu süreçlerin son hamlesi İran ve Türkiye’dir” dedi.
Bundan sonra da devam edecek
Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Selim Gökdemir anma törenine katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlarken, törenlerin geçen yılda olduğu gibi her yıl devam edeceğini dile getirdi.
Gökdemir, “Saadet Partisi Düzce İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu “Türkiye’de ve Dünya’da Neler Oluyor?” adlı konferansımıza hoşgeldiniz. Böylesine anlamlı günde bizleri bir araya getiren yüce Rabbimize hamt selamlar olsun. Bundan 2 yıl önce 27 Şubat 2011 tarihinde Pazar günü büyük hücretini gerçekleştiren Milli Görüş Lideri Erbakan hocamızın geçen yıl olduğu gibi bu yıl ve bundan sonra da devam edecek olan anma programları sadece Düzce’de gerçekleşmiyor” şeklinde konuştu.

Haber: S. YANAR