Düzce’de siyaset ve bürokrasinin düzgün işlememesi gerekçesiyle sivil insiyatif oluşturma gayretiyle birlik çağrısı yapılan toplantılar hakkında değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Düzce’de ayrılık olmadığını, birlik ve beraberlik çağrısının bu nedenle yersiz olduğunu ifade etti.

 

Kendisinin her hafta sonu Düzce’de halkın arasında olduğunu ifade eden Erbay, cenazelere, eğlencelere katıldığını, Düzce’nin neşe ve hüznü paylaşarak yaşadığını dile getirdi.  Memleketin sıkıntıları olduğunu, devletin organları içinde sıkıntı üretebilecek durumlar yaşandığını belirten Erbay,  bunlara bakarak halkın ayrılık, depresyon ve huzursuzluk içinde olduğunu söylemenin, halka huzuru çok görmek olduğunu söyledi.

 

Erbay, Toplantıların altında yatan nedenin halkın demokratik yollarla ürettiği siyasi manzarada, yer bulamayan, eski alışılmışlık içinde kendini etkin göremeyen, kendini elit gören bir grup olduğunu söyledi. Erbay toplantıların  bunun yarattığı eziklik ve mahcubiyet nedeniyle ortaya çıkan bir arayış olduğunu dile getirdi.

 

Düzce’de en ufak bir ayrılık olmadığını dile getiren Erbay, işlerin sürüncemede kalması diye bir durumun da olmadığını, her ay milletvekilleri ve yerel bürokrasinin zirvesinin düzenli toplantılar yaptığını, bu toplantılarda yapılan ve yapılamayan işlerin takip edildiğini söyledi.  Erbay, kimsenin bulanık suda balık avlamaya kalkmaması gerektiğini de ifade etti.