Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, 08 Şubat 2010 Pazartesi günü başlayacak olan 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı II. Kanaat dönemi öncesinde, öğretim yılı başında Düzce'ye kazandırılan okul ve derslikler hakkında bilgi verdi. Erbay, öğretim yılı başında 112 dersliğin hizmete girdiğini, ikinci dönem ise il genelinde okul ve derslik sayısının artacağını bildirdi.
Milletvekili Celal Erbay, Okul Öncesi Eğitimde müstakil anaokulu sayısının 8 iken, bu yıl itibariyle 18’i bulduğunu söyleyerek, “yeni yapılan ana okullarından 1 tanesi Devlet yatırımı, diğerleri ise Valiliğin öncülüğünde yapıldı, bazı ilçelerde birden fazla anaokulu , hiç olmayan ilçelere en az bir tane yaptık, böylece hiç anaokulu olmayan ilçemiz kalmadı.” dedi.
Öğretim yılı başında hizmete sokulan derslik sayısı hakkında da bilgi veren Erbay il merkezi ile tüm ilçelerde eğitim öğretime büyük yatırırmalar yapıldığını okul ve derslik sayılarının artırıldığını bu artışın ikinci dönemdede devam edeceğini söyledi.
Ayrıca yılan hikayesine dönen, önce programa alınan sonra programdan çıkarılan 16 derslikli pansiyonlu, tam teşekküllü Yığılca Yatılı İlköğretim Bölge Okulu,nunda özel girişimlerimizle programa alındı. İhalesi yapıldı, yakında inşaatına başlanacaktır. İnşaatın bitimiyle eski Yatılı İilköğretim Bölge Okulunun, yeni inşa edilmiş olan Yurt binası da Orta Öğretim Yurduna dönüşecektir. Ayrıca Yığılca İlçemize kazandırdığımız Spor Salonunun inşaatı da devam etmektedir. Böylece Yığılca İlçemiz eğitim yatırımından gereken nasibini almış olacaktır.
Fiziki imkanların seferber edilmesi ile ilgili gayretlerimizin yanında; Düzce’mizde eğitimin kalitesini arttırma çalışmaları da, İl Milli Eğitim Müdürümüzün kurduğu proje ekibiyle devam etmektedir. Edindiğimiz bilgilere göre Düzce Eğitimcilerinin oluşturduğu ve Sayın Valimizin büyük desteğini alan bu proje münhasıran İlimizde uygulanmakta, Bakanlığımız tarafından da sonucu başarılı bulunan bu projenin İlimize yeni başarılar kazandırması için başta Yöneticilerimiz olmak üzere, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin de projenin takipçisi ve destekçisi olmalarını gönülden arzu ediyoruz. Tabi ki bu konuda en büyük manevi desteği de eğitimcilerimizi yalnız bırakmamak noktasında velilerimizden bekliyoruz.”