Uzun süredir Ankara'da Merkez Yürütme Kurulu ile temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün de bazı illerin Ak Parti başkan adaylarını açıklamış ama içlerinde Düzce bulunmamıştı. Düzce'den aday isminin açıklanmaması kararın verilmediğini gösterirken Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'da bu konuyu değerlendirdi.

Erbay, “Bir çok ilin başkan adayları belirlenmiş durumdadır. Ama Başbakanımız bunların hepsini bir anda açıklamadı. Zamana yayarak bu isimler açıklanacak. Şu anda başkan isimleri netleşen ama açıklaması yapılmayan illerde çoğunluktadır. İlerleyen günlerde bu isimlerde açıklanacaktır.” dedi.

Düzce'den Başkan Mehmet Keleş'in adaylığa hak kazanıp kazanamayacağını da değerlendiren Erbay, “Başkan Keleş'in 5 yıllık süreç içerisinde yaptığı çalışmalar ortadadır. Bunu da herkes görmektedir ki kendisi Düzce için başarılı çalışmalara imza atmıştır. Onun isminin açıklanmaması yeniden aday olmayacak anlamına gelemez. Bence Düzce için başarılı çalışmalar yapan Mehmet Keleş'in yerel seçimlere yeniden aday olarak girmesi sürpriz sayılamaz.” ifadelerini kullandı.