Ak Parti 23.Dönem Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, son günlerin önemli konuları hakkında genel tespitlerde bulundu.

Tutuklu 49 rehinenin serbest bırakılarak Türkiye'ye getirilmesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başarısı olarak nitelendiren Erbay, beş bin Suriyelinin ülkemize sığınmasını da Türkiye'nin barışık tavrı ve paylaşımdaki yaklaşımı olarak yorumladı.



IŞİD'in kuruluş gayesini de “Bu zalimlerin bir taktiği” şeklinde yorumlayan Prof. Erbay: “Türkiye'nin güneyinde Sunni bir kuşağın oluşmasını önlemek için Suriye'ye müdahale noktasına gelen Amerika, durdu müdahaleden vazgeçti, karışıklığı pekiştirdi sonra IŞİD ortaya çıktı” diyen Erbay, bunun İslam karşıtı güçlerin bir oyunu bir tezgahı olduğunu dile getirdi.



İslam'da can mal ve ırzın kutsal olduğunu kaydeden Erbay “Din adına insan kesilir mi IŞİD bir eşkıya grubudur” dedi.


Düzce'de vekiller arasında yaşandığı açığa çıkan medyada yansıyan karşılıklı söz düellosunu da yorumlayan Erbay :”Bir ilin kendi içindeki birlik ve beraberliği çok önemlidir. Bir il içindeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin birlikteliği çok önemlidir. Başarıda bu çok gereklidir” dedi.



Siyasi Partilerin de bir aile olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Celal Erbay, yaşanan bazı tatsızlıkları da isim vermeden özeleştiride bulunarak yorumladı: “Üç düşünüp dört düşünüp bir konuşmalıyız”: 02.03
Bolu’nun üç vekilini örnek göstererek değerlendirmede bulunan Ak Parti 23. Dönem Düzce Milletvekili Prof. Celal Erbay: “Bir ilin birlikteliğinin sembolü, o ile mensup milletvekillerinin karar birliği duygu birliği içinde olmasından geçer” diyerek de vekillerin birlikte hareket etmesi halinde Düzce'ye gelecek yatırımların daha da artacağını hatırlatarak sürdürdü

Haber:E. Tayhan