Ak Parti 24. Dönem Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, hac dönüşü uğradığı televizyonumuza ziyareti esnasında yaptığı açıklamada Ankara Garı'nda meydana gelen bombalama olayının Suriye problemine bağlı olduğunu ve arkasında büyük güçlerin olduğuna dikkat çekti.

            SUNNİ KUŞAĞINI ENGELLEMEK

"Türkiye'nin güneyinde bir Sunni Kuşağının oluşmasını engellemek için  ABD ve Batı başta olmak üzere bloklararası  ittifak tesis edildi" diyen Prof. Dr. Celal Erbay:" Rusya, Çin, İran  hatta Rusya ve ABD yakın ideolojik müttefikleriyle birlikte, isminin başında İslam Cumhuriyeit olan İran'ı da yanlarına alarak önce bu engellemeyi yaptılar." dedi

            İTTİFAKIN İÇİNDE İRAN'DA VAR

"Bugüne kadar 'tu-kaka' olan İran, onların bir numaralı dostu oldu  ve Türkiye'nin güneyinde işid ve Yezidi bir kuşağın oluşumuna koyuldular. Bu hedefin zirvesi mahiyetinde  PKK'nın  Suriye kolununadını PYD koydular. Böylece yol aldılar.PYD vasıtasıyla Şİİ KUŞAĞI'nın yanında bir de Türkiye'nin güneyinde  'Kürt-Kanton'  çizgisinin oluşmasına ses çıkartmayacak bir parlamento  aritmetiğini gerçekleştirmek için  düğmeye bastılar, meydanda kan akacak dediler sonra bomba patladı " dedi:

Hedefte Ak parti'yi iktidar yapmamak yattığını bunun için ABD-RUSYA ve İran'ın  birlikte hareket ettiğini kaydeden Erbay, dikkatli olmaya davet etti.  

Haber;E.TAYHAN