Bolu’da AK Parti İl Kongresi öncesi baş döndüren gelişmeler yaşandı. Önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün yapılması planlanan il kongresinin ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. bu haberden saatler sonra ise AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’dan istifa haberi geldi. Art arda meydana gelen ve şok etkisi yaratan bu gelişmelerle ilgili AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Öncü Ana Haber Bülteni’ne telefon bağlantısı ile konuk olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

“İl başkanı belirleme sürecinin aslında başlangıcında yapmış oldu”
İlk defa yaşanan iptal ve istifa hakkında bir basın kuruluşunun kendisine görüş sorduğunu belirterek, Öncü Haber’e teşekkür eden Ercoşkun, şöyle devam etti: “Bugüne kadar hiçbir görüş ifade etmememe rağmen bunların basına yansıması da açıkçası çok doğru bir süreç geliştirmedi. Cumhurbaşkanımız Bolu’daki kongrenin iptalini yani ileri tarihe ertelenmesinin talimatını verdi ve bununla birlikte de AK Parti’nin diğer illerde olduğu gibi il başkanı belirleme sürecinin aslında başlangıcında yapmış oldu. Ben geçmişte ve siyasetle uğraşan ama Ak Parti döneminde kurucuları Bolu kurucularından birisiyim. Merkez ilçe başkanlığı, ilk başkanlığı ve 2011 yılından bu yana milletvekilliği yapıyorum. Geçen dönemde de teşkilatta çeşitli görevlerde bulunmuştum. Dolayısıyla AK Parti Türkiye genelinde yüzde 50’nin üzerinde oy oranıyla, Bolu ve Düzce üzerinden baktığımızda da yüzde 60’ın üzerinde bir oy oranıyla temsil edilen bir parti. Partimizin bu manada toplumun büyük kısmını kucaklaması söz konusu.”

“Cumhurbaşkanımızla paylaştım”
AK Parti içerisinde bir disiplin olduğunu ifade ederek, aday belirleme sürecinden söz eden Milletvekili Ercoşkun, şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde MKYK’yla, MYK’yla belirlenen kriterler çerçevesinde bu kongre süreçleri gerçekleşiyor. Bizler de bu kongre süreçlerinde ildeki aktörler olarak yani sorumlu kişiler olarak AK Parti’yi temsil eden kişiler olarak görüşlerimizi beyan ediyoruz. Bu görüşler bütün süreçlerden geçtikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın oluruyla noktalanmış oluyor. Bu manada benim herhangi bir teşkilatımızla bu bahsettiğimiz çerçevede bir görüşme söz konusu olmadı. Özellikle belirtmek isterim. Ama tabii ki il başkanlığıyla alakalı işlerimi parti disiplini içerisinde gerek il koordinasyonu gerek bölge koordinasyonu gerekse teşkilat  başkanımızla sonuç olarak da Cumhurbaşkanımızla paylaştığım kısmı doğru. Biz bu süreçlerde ne olursa olsun parti içerisinde bahsettiğim gibi disiplini öne alarak görüşlerimiz paylaştıktan sonra genel başkanımızın kararı neyse bunun uygulanması anlamında sorumluluğumuzu yerine getirdik bugüne kadar. Şuanda da aynı süreç olur. Yani özetle benim bir haber çıkarmam, kongrede herhangi bir aday çıkarmam söz konusu değildir. Böyle bir tavrım olmadı, bundan sonra da olamaz. Ama bir İl Başkanı belirleme sürecinde muhakkak diğer milletvekili arkadaşlar gibi fikrimi, görüşümü parti disiplini içerisinde paylaşırım.”  

“Benim bir adayı desteklememle alakalı bir tavrım hiçbir zaman olmadı"
“Kongrede 5 aday gibi bir şey Bolu için söz konusu değil.” diyen Ercoşkun, şunları kaydetti: “Teşkilat başkanlığımız bize düşünülen isimlerle alakalı kanaatlerimizi sorar. Bizde her kişi için bu işe talip olan veya talip olmayıp da bu işi yapabileceğini düşündüğümüz görüşlerimizi beyan ederiz. Tüm bunlar bir merkezde toplandıktan sonra da Cumhurbaşkanımız bu manada kararını tüm bu bilgileri aldıktan sonra açıklar. Bizde onu uygulamak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiririz. Benim bir adayı desteklememle alakalı veya aday çıkartmayla alakalı bir tavrım hiçbir zaman olmadı. Bundan sonra da olmaz.”

“Bu davada il başkanı, milletvekili, üye ve gönüldaş olmanın bir farkı yoktur”
Ercoşkun iptal ve istifayı ise şöyle yorumladı: “Bu iptal aslında şu demektir teşkilat içinde. Yeni bir il başkanının belirleme sürecinin de bir taraftan başlangıcını yapmış oldu. Bugüne kadar yaklaşık 2 yılı aşkın bir süre hizmet etti (AK Partri Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay). Bu manada tüm hizmetleri için kendisine teşekkür ediyoruz. Ama AK Parti bir dava partisidir. Bu davada il başkanı, milletvekili, üye ve gönüldaş olmanın bir farkı yoktur. Dolayısıyla yeni İl Başkanı belirleme sürecinin başlangıcı olması sebebiyle de doğru bir adım atıldı.”

“Bölgemize gelmesi bizi ziyadesiyle heyecanlandırıyor”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce ziyareti için ise “2019 öncesinde yeni bir başlangıç yapması, bir sinerji ortaya koyması anlamında çok önemli bir rol oynuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgemize gelmesi bizi ziyadesiyle heyecanlandırıyor. Ben şimdiden bu kongrenin Düzce’ye, Düzce halkına başta olmak üzere hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER