CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Cuma günü Düzce’ye gelerek partisini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’i topa tuttu.
Erdem’in “İstanbul, CHP zamanında Kerbela dönemini yaşadı.” şeklindeki sözlerini eleştiren Karslıoğlu, tarih kitaplarını zahmet edip okursa 1. İnönü, 2. İnönü Meydan Muharebelerini yapan, bu ülkeye demokrasi getiren, rahmetli İnönü hakkında böyle konuşmazdı. Ama demekki rahmetli İsmet İnönü’nün bu ülkeye yaptığı hizmetleri bilmediği anlaşılıyor.” diye konuştu.
Tayyip İktidar Oldu, Kurbanlıklar Angus Oldu
Erdem’in “Geldi İsmet, gitti kısmet”s özlerine “Geldi AKP, ülkede ot ve saman da yetişmedi. Her taraf kurudu. Ülkemizde buğday olmaz oldu dememiz lazım.” şeklinde karşılık veren Karslıoğlu, “Şuan 57 ülkeden sap-saman ithal etme izni veriyorlar. Bizde o zaman diyelim ki Tayyip iktidar oldu, kurbanlıklar angus oldu. Bu yaklaşımla, bu düşünce ile devleti idare ederlerse inşallah sonu iyi olur.” dedi.
Önemli Olan Hazırı Satmak Değil…
“Yaptıklarınızla sattıklarınızı karşılaştırdığınızda 10 sene kendi kaynaklarınızla bir şey yapmadığınız ortadadır.” diyen Karslıoğlu, “Efendim Bolu Dağı tünelini yapmışlar, sağ olsunlar. Ama onlar 2002 yılında iktidara geldiğinde Türkiye’nin Telekomu, Tüpraşı, demir-çelik fabrikaları, limanları ve daha bunun gibi birçok kuruluşu vardı. Bunları satarak 63.5 milyar (63.5 katrilyon) para aldınız. 10 yılda yaptığınız bütün yatırım toplamı 100 milyar (100 katrilyon). 1,5 liralık benzini 4,5 liraya sattınız. Ama tamamen olmayan bir ekonomiyi çok iyiymiş gibi gösteriyorsunuz. 701 TL asgari ücret, ortalama 800 TL emekli maaşı, 15-16 milyon yardımla hayatlarını devam ettiren insanımız var. Bu durumda ekonomi nasıl iyi oluyor, ben anlamakta zorluk çekiyorum. On senedir bu ülkenin kaynaklarını kullanıyorsunuz. Tabii ki bir takım hizmetler yapmak zorundasınız. Hala bir 3. Boğaz köprüsünü yapamadınız. Şimdi yine sizden önceki hükümetlerin yaptığı oto yolları, köprüleri satışa çıkardınız. Oradan gelenlerle bir şeyler yapacaksınız. Bu sizin yaptığınız bir eser değil. Siz bu paraları bana getirin, ben de yolları, tünelleri yaptırayım. Önemli olan hazırı satarak değil, yeni kaynaklar elde ederek hizmet yapmanız gerekiyor.” Diye konuştu.
İktidarda Olmasaydınız Düzce Bugün Sorunlarını Çözerdi
Karslıoğlu, Erdem’in Düzce depremi hakkındaki açıklamalarına ise şu şekilde cevap verdi:
“Sayın Ekrem Erdem Düzce depreminden bahsediyor. O günkü hükümet 5 bin prefabrik, sonra 8 bin konutu çok kısa sürede yaptı. O zaman 20 milyon insanın yaşadığı bölgede deprem oldu. Sizin zamanınızda Van’da çadırlarda insanlar cayır cayır yandı. Siz hala Düzce’de 10 senede prefabrik okulları kaldıramadınız, orta hasarlı okullarda çocuklarımız öğrenim görüyor. Allah korusun, inşallah Düzce’de ve çevrede bir deprem olmaz da acı olaylarla karşılaşmayız. Eğer siz iktidarda olmasaydınız Düzce bugün sorunlarını çözmüş olurdu.”
Sorunlar Sataşmakla Değil…

Erdem’in terörle mücadelelerine ilişkin açıklamalarına Karslıoğlu, “Terörle mücadelede ciddi mesafeler aldığınızı söylüyorsunuz. Bütün dileğimiz Türkiye’de ve dünyada terörün sona ermesidir. 2002 yılında sıfır terörle aldıkları ülkemizin her yöresinde her gün terör olayları ile karşılaşıyoruz. Foça, Gaziantep, Şemdinli’deki olayları yine askerlerimiz, kaymakamımız kaç aydır PKK’nın elinde her halde takip etmemişsiniz ki böyle rahat konuşabiliyorsunuz. Ben AKP’ye oy veren bütün vatandaşlarımıza bir önerim var. Olayları duygusal olarak değil, gerçekçi olarak değerlendirip AKP yöneticilerini uyarırsanız bu ülkeye çok büyük hizmet etmiş olursunuz. Sayın Ekrem Erdem’in şunu bilmesinde yarar var, ülke sorunları sıkışınca ona buna sataşmakla çözülmez, yatırımla, üretimle, fikir üreterek, demokratik adaleti uygulayarak çözülür.” dedi.

Haber; S. KAŞKIR