Düzce Belediye Başkan Yardımcısını aşağıladı

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Düzce sınırlarındaki Melen Suyu havzasının İSKİ kontrolüne geçmesi nedeniyle uygulanan yaptırımlara karşılık Düzce’ye yapılacağı taahhüt edilen hizmetlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Beklenen yatırımların artık hayata geçirilmesi amacıyla 31 Aralık 2019 tarihinde beraberindeki heyetle İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’yu ziyaret eden Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, hiç beklemediği bir tutumla karşı karşıya kalmıştı. Görüşmede aşağılayıcı bir tavırla karşılaştıklarını belirten Kasapoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden sitemkar bir paylaşım yapmıştı.

İYİ Parti İl Başkanı’na oldukça misafirperver yaklaştı

Bu durum uzun süre Düzce kamuoyunda tartışma konusu olurken, İstanbul'daki başkanlık seçimleri sırasında Ekrem İmamoğlu'na destek veren İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er de dün Düzce'nin menfaatleri için İSKİ’nin kapısını çaldı. İSKİ yetkilileri ile masaya oturup sorunu çözmek için kolları sıvayan İl Başkanı Er, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ile İSKİ’nin Düzce ile alakalı yatırımlarını ve geleceğe dair planlamaları konuştuklarını aktardı.  

Düzce için oldukça önemli bir konu olan Melen Suyu ve paralelinde İSKİ ile olan ilişkilerin detaylı bir şekilde konuşulduğunu kaydeden Er, 3 saati aşan toplantıda İSKİ Atıksu İnşaat Daire Başkanı Mahmut Kahraman ve İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’na misafirperverlikleri, yapıcı ve şeffaf tutumları için teşekkür etti.

İki farklı tutum…

Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu’na “Siz yan gelip yatacaksınız, bizden de borularınızı değiştirmemizi isteyeceksiniz. Melen babanızın malı değil! Bana ne sormaya geldiniz, boru çapı mı?” ifadelerini kullanarak tepki çeken bir üslupla yaklaşan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’nun İl Başkanı Er’i  oldukça misafirperver şekilde ağırlaması dikkat çekti.

İSKİ temaslarının ayrıntıları

Bütçesi Türkiye’deki bir çok kurum, kuruluş ve belediye bütçesinden fazla olan İSKİ’nin Düzce ile olan ilişkilerini geliştirme konusundaki istek ve kararlılığından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Er, Melen Suyu Barajı’nda meydana gelen çatlaklarla ilgili İSKİ’nin DSİ ile görüşmeler yaptığını ve  çatlaklarla ilgili çalışma planının oluşturulduğu bilgisini paylaştı.

“Yapıcı diyalog manasında ilk adımı oldukça sağlıklı bir şekilde attık”

Er, açıklamasına şöyle devam etti: “Melen Suyu ve Düzce‘nin genel manada sağlıklı ve sürdürülebilir su politikasının gelişmesi tüm hemşehrilerimizi ilgilendiren ve partiler üstü olan bir konudur. İSKİ ile diyalog kanallarının ve karşılıklı saygı çerçevesinde geliştirilecek olan işbirliğinin kentimize büyük katkıları olacaktır. Bürokratik tecrübeleri ve Düzce’ye olan ilgileri sebebi ile İSKİ kurumu da Düzce’ye mümkün olan en yüksek katkıyı sağlama arzusuna sahip olup, yapılması gereken bu konu ile alakalı bir çalışma ekibi oluşturulup İSKİ yetkilileri ile birlikte çalışma kültürü oluşturmaktır. Gerekirse tüm partilerin yer alabileceği bu çalışma grubunun yapıcı faaliyetleri ilimize çok ciddi değer katacak olup, Düzce’nin menfaatlerinin Düzce’den takip edilmesinin ve dezenformasyonun önüne geçilmesinin yolu açılacaktır. İYİ Parti Düzce Teşkilatı olarak yapıcı diyalog manasında ilk adımı oldukça sağlıklı bir şekilde attığımız bu yolda, üzerimize düşen sorumluluğu parti ayrımı ve siyasi popülarite gözetmeksizin yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Polemik veya karşılıklı tartışmanın yerini diyalog ve işbirliği alırsa Düzce’miz çok şey kazanacaktır.”  

“İSKİ ile olan ilişkilerimizde özellikle bireysel diyaloglarımızı geliştirmeliyiz”

İSKİ’nin Düzce’ye proje maliyetinin 120 milyon TL olduğu ileri biyolojik arıtma tesisi yapacağını ve Cumayeri Atıksu Arıtma Tesisi’nde arıtılacak suların havza dışına çıkarılması amacıyla Q2200 mm çapında 12 km uzunluğunda atıksu tüneli yaparak, atıksuların Karadeniz’e ulaştırılmasını sağlayacağını belirten İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, şunları kaydetti: “Aynı ülkenin insanlarının müşterek amacı memleketlerine hizmet etmektir. Düzce yöneticileri olarak Belediye Başkanlığımız öncülüğünde bir araya gelip bir çalışma grubu oluşturmayı, İSKİ ile olan ilişkilerimizde özellikle bireysel diyaloglarımızı geliştirerek, şahsi insiyatif kullanmaya açık olan İski yönetimi ile kuracağımız gerçekçi ve mantıklı, saygı ve sevgi temelli birliktelikler ile Düzce’ye bir çok değer kazandıracağımızı dünkü görüşmem neticesinde görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyor, bu konuda somut adım atılması hususunda Belediye Başkanlığımız başta olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulunuyorum. Birlikte çalışalım ve kentimize değer katalım.”