AK Parti'den ayrıldıktan sonra Türkiye Partisi'ni kuran Abdüllatif Şener, partisinin İl Başkanlarını da seçmeye başladı. Partinin Düzce İl Başkanı da belli oldu. Türkiye Partisi Düzce İl Başkanı Erdoğan Bıyık, düzenlediği kahvaltılı basın açıklamasında Abdüllatif Şener'in Genel Başkanı olduğu Türkiye Partisi'nin Düzce teşkilatlarının kurulmaya başlandığını ve halkın katılımlarını beklediğini belirtti.

Hedeflerinin parti kurmak değil kurulan partinin halkla birlikte iş yapması olduğunu söyleyen Bıyık, Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüne değinerek, “Milleti kurtaracak olan yine milletin kendi azim ve kararlılığıdır.” dedi. Bıyık, tüm etnik grupların bir arada yaşayabileceği, işsizliğin çözüm bulduğu, çiftçinin emeğinin karşılığını aldığı, yoksulun, hastanın, yaşlının hürmet gördüğü ve kişisel çıkarların, siyasi hırsların geri planda olduğu bir parti kurmak istediklerini ifade etti.

İl Başkanlığı görevini Doç. Dr. Erkan Dinçer ve Ethem Şakir'in önerileri doğrultusunda Abdüllatif Şener'in de onayıyla il, ilçe ve belde teşkilatlarını kurma görevinin kendisine verildiğini söyleyen Bıyık, aldığı görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağını da sözlerine ekledi.

Murat AYDIN