AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş resmi ağızdan açıklandı.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET KELEŞ

Toplantıda bölge bölge açıklanan illerde önce illerin yatırımlarını gösteren tanıtım filmleri girdi. Sonrasında Başkanakn Erdoğan Düzce'de değişime gitmeye karar verdiklerini dile getirerek bir önceki belediye başkanımız mehmet keleş’in adını duyurdu.

Film sonrasında yorum yapan Başbakan Erdoğan, “deprem görmüş bir Düzce‘yi hamdolsun bu hale getirdik. Tüm bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Eğitimde, sağlıkta ve ulaşımda yatırımlar yapıyoruz. Ulaşımda Düzce farklı bir noktaya geldi ve bundan sonra da bu yöndeki çalışmalar devam edecek. Tarmda aynı şekilde Düzce’yi ilerilere taşıyacağız“ diyerek daha unuttuğum bir çok konu vardır elbet dedi.

Kürsüye Düzce AK Parti İl Başkanını ve milletvekillerini de davet eden Başbakan Erdoğan,“İsmail Bey burada mı?“ diyerek Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı sordu.

Başbakan Erdoğan, Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Düzce Milletvekili Osman Çakır ile birlikte partilileri selamladı.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TAVSİYELERDE BULUNDU

Başbakan Erdoğan, adaylarını açıklamadan önce belediye başkan adaylarına nasihatlerde bulunurken, bir şehir yapılandırılırken nerelerden başlanılması gerektiğini de söyledi.

Başbakan Erdoğan, şehirlerin tarihlerini çok iyi okumalarını ve iyi bilmeleri gerektiğini söyledi. Sadece beton binaların lazım olmadığını şehirleri tarihleriyle ayağa kaldırmaları gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanlığı sürecinde aday olamayan başkanların küsmek gibi bir konunun söz konusu olmaması gerektiğini dile getiren Başbakan Erdoğan suçları kendilerinde ve kalplerinde aramaları gerektiğini dile getirdi.

Artık belediyelerin 100 yıllık bir politikası olması gerektiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, şehirleri ayağa kaldırmalıyız dedi.

İktidara gelmeden önce 16 büyükşehir belediyesi varken kendi dönemlerinde Büyükşehir Belediyelerini 30’a çıkarıldığını bu durumda Türkiye’nin gelişimini gösterdiğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan kendisinin de Belediye Başkanı olduğunu söylerken, şehir inandıklarımızın yansımasıdır. Dedi. Belediye başkanı koltuğunda oturan değil, ev ev dolaşan, şehrin eminidir.” Dedi.