CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ile birlikte Düzce’ye gelen 5 kişilik CHP heyeti, iki gün boyunca Düzce’de bir dizi temaslarda bulunacak. Düzce’deki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelecek heyet, ilçelerde saha çalışması yapacak. Heyetin iki günlük Düzce programı parti binasında yapılan basın toplantısıyla başladı.



Koç’un açıklamalarda gündeme ve Düzce’deki programlarına ilişkin açıklamalarda bulunduğu basın toplantıda Düzce’den Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Canan Kaftancıoğlu, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, Merkez İlçe Başkanı Alaaddin Duran ve partililer yer aldı.

Düzce’de son seçimlerde bir milletvekili çıkartmak üzere olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan Koç, Düzce’de iktidarın yönlendirmesine rağmen ciddi bir demokrat zemin olduğunu belirtti.

Türkiye iç ve dış felaketlerle bunalmış bir dönemden geçiyor
Partilerinin şuanda milletvekili bulunmayan illere yönelik bir çalışma düzenlediğini kaydeden Koç, düşünce farkı gözetmeksizin Düzce’de çalışmalar yapacaklarını ifade ederek Türkiye gündemi hakkında şunları söyledi: “Türkiye sıkıştı. İç ve dış felaketlerle bunalmış bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’de nefes alma güçlüğü çekiyoruz. Ekonomideki daralmanın sokağa esnafa ve vatandaşa yansımasıyla beraber ve bir de insanların korktuğu bir Türkiye var. Baskı döneminden geçiyoruz. Ağzını açtığınız zaman siz şucusunuz, bucusunuz bir hiçbir şeyci değiliz. Biz yurttaşların yanındayız.”

‘Şu kadar dolar bozdur tıraş edeyim’  bunlarla ekonomi düzelmez
Türkiye’nin durumunu farklı alanlar üzerinden değerlendirerek açıklamalarına devam eden Koç,“Eğitimde sınıfta kalmış durumdayız. Ülke ekonomide üretemez duruma düştü. ‘Şu kadar dolar bozdur tıraş edeyim’ bunlarla ekonomi düzelmez. Hukuk devletinin rafa kaldırıldığı uygulamalara tanık oluyoruz. Hukuk ve anaysa ayaklar altındadır. ‘Ben ne dersem o olacak’ düşüncesi var.” dedi.

Siyasetin görevinin yaratılan hukuksuz durumları hukuk sınırlarına çekmek olduğunu dile getiren Koç, her özel hukuk isteyene bir hukuk devletinde hukuk yapılamayacağını vurguladı.



Akılları fikirleri haysiyet suikastlığı yapmakta
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek açıklamalarına devam eden Koç ‘Bu millet sana her şeyi verdi’ diyerek sert sözler sarf etti. “14 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsun. Çağırıyorsun insanları karşına, ‘İşsizlik çok arttı’ ben mi yönettim bu ülkeyi 14 yıldır? Ekonomideki yangını ben mi çıkarttım? Ben mi Türkiye’yi sınırlarımızın dışındaki belalara bulaştırdım?Ben mi oturdum terör örgütü liderinin başıyla İmralı’da? CHP şöyle CHP böyle, CHP kadar taş düşsün başınıza. Bir kirli havuz medyası oluşturuldu. Aklı fikri haysiyet suikastlığı yapmaktadır.”

Bu işin sorumluları nerede?

Fetullahçı Terör Örgütü’ne ilişkin yürütülen soruşturmalara değinen Koç, “CHP FETÖ’cü. Sorguladığınız zaman çıt yok. Düzce’deki berber FETÖ’cü, köydeki okuldaki öğretmen FETÖ’cü, Kaynaşlı’daki polis FETÖ’cü, bu işin patronu nerede? Organize olup devleti yıkmak suçtur. Bu işin sorumluları nerede? Sen ne uğraşıyorsun Kaynaşlı’daki polisle Düzce’nin içindeki öğretmenle, sen bu işin başındaki beyni bulsana. Beyin sana çok yakın galiba. Senin içinde mi beyin? Onun için mi korkuyorsun? Hesabını vereceksin kaçış yok. Senin bu darbeden haberin var mıydı?”diye konuştu.

Basın toplantısının ardından heyet partililerle görüşmelerde bulundu.