Şimdilik iki adayın yarışmasının beklendiği 23 Mayıs'ta yapılacak olan AK Parti İl Başkanlığı Kongresi öncesinde bir gelişme daha yaşandı. Edinilen bilgilere göre AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kongre için Düzce'ye gelecek. Erdoğan'ın Kongre için Düzce'yi gündemine aldığı öğrenilirken her hangi bir aksilik çıkmaması halinde Düzce'ye gelmesine kesin gözüyle bakıldığı da öğrenilen konular arasında. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre için Düzce'ye gelmesi ise zaten heyecanlı geçmesi beklenen kongreye ayrı bir hava katacak.

Bir diğer ayrıntı daha...!

Diğer taraftan Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Düze'ye gelmesi halinde bir başka ayrıntı daha ortaya çıkıyor. Erdoğan, Bursa'da da kongreye katılmış ve iki listenin oluştuğu kongre de iki listeyi de eleyerek kendi seçtiği tek listeyle kongreye girmişti. Düzce'de de iki liste olduğu bilinirken Erdoğan'ın bu iki listeden biriyle kongreye girmesi ya da üçüncü bir isim seçerek bu isimle kongreye gidilmesi muhtemel konular arasında yer alıyor.

Erdoğan'ın iki liste halinde seçimlere girilmesini istememesi ise tek listeli kongre olacağı ihtimallerini arttırıyor. Milletvekili Yaşar Yakış ise demokratik bir seçim yarışının yaşanmasından yana. Yakış'ta demokrasinin işleyişi doğrultusunda seçimlerin iki listeyle geçmesini istiyor. AK Parti İl Kongresi'nin nasıl geçeceği ise Erdoğan'ın Düzce'ye gelme ihtimalinin kesinleşmesini bekliyor.