Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kalıcı Konutlar Spor Salonu’nda önündeki miting ve AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’nin ardından bir dizi ziyarette bulundu. Erdoğan’a Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, milletvekilleri ve partililer de eşlik etti.

Vali Dağlı’yı ziyaret etti
Kongrenin ardından Erdoğan’ın ilk durağı Düzce Valiliği oldu. Vali Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı tarafından karşılanan Erdoğan, valilik girişinde protokolle selamlaştı. Düzce Valiliği Şeref Defteri’ni imzalayan Erdoğan’a Dağlı tarafından günün anlam ve önemine ilişkin hediye takdiminde bulunuldu.


“Bugün gerçekten Düzce’mize anlamlı bir gün yaşattı”
Valilik ziyaretinin ardından Erdoğan Düzce Belediyesi Meydanı’nda Düzceliler’e seslendi. Erdoğan yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Düzce’yi en kalbi duygularla selamlıyorum. Bugün gerçekten Düzce bize anlamlı bir gün yaşattı. Heyecanla dolu, coşkuyla dolu bir gün yaşattı ve 2017’nin son günündeyiz. Az önce Kato’daki kahramanlarla telefonda görüştük. Yiğitlerimizle görüştüm. Düzce’nin selamını onlara gönderdim. Onlar da size selam gönderdiler. Dediler ki “Son teröristi bitirene kadar devam edeceğiz.” Biz de “Düzce’deki her sivil bir neferdir.” dedik. Tek şeyimiz var millet olarak gerçekten siz kendinizi Çanakkale’deki Kurtuluş Savaşı’ndaki dedelerimiz nasıl ispatladıysa siz de 15 Temmuz’da öyle ispatladınız. Yılmadınız, usanmadınız, FETÖ’cü alçaklara karşı dimdik ayakta durdunuz. Bu mücadeleyi böyle sürdüreceğiz ve şehit kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacak. İnşallah bu mücadeleyi burada sürdürürken Rabia’mızı unutmayacağız. Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet diyeceğiz. Kimse ırkçılık yapmayacak. Hepimiz yaratılanı yaratandan ötürü seveceğiz.”



Konuşması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ı da makamında ziyaret etti. Çiçeklerle karşılanan Erdoğan burada küçük bir çocuğa da hediye takdim etti.



Şehit Ufuk Baysan’ın anne babasını ziyaret etti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kurum ziyaretlerinin ardından son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde şehit olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın Beyköy Çalıcuma’daki evine bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan’ı görmek için gelen çocuklara korumalar tarafından oyuncak dağıtıldı.





Beyköy ilçe olmak istiyor
Öte yandan Erdoğan’ın Düzce Valiliği’ni ziyareti sırasında dikkat çeken bir ayrıntı yaşandı. Geniş güvenlik çemberinin arasında Beyköy halkı açtığı pankartlarla Erdoğan’a sesini duyurmaya çalıştı. “Sanayi ve Turizm Kenti Beyköy İlçe olmak istiyor” yazılı pankart açan Beyköy halkı ilçe olma yolundaki isteklerini dile getirdi.



Haber: Ö. YILMAZ