Bakanlık sayısı 16'ya düştü
24 Haziran Seçimleri sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden beş yıllığına cumhurbaşkanlığına seçilmesi ile yeni hükümet sistemi de uygulamaya geçiyor. Erdoğan’ın yeni dönemde 21'den 16'ya düşürülen bakanlıklar için kimleri görevlendireceği merak ediliyor. Mecliste yemin etmesinin ardından yeni kabine çalışmalarına başlayacak olan Erdoğan'ın milletvekili olmayan isimlere görev vereceği bilinirken, AK Parti’nin 27. dönem milletvekili aday listesinde yer almayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye yeniden bakanlık görevi verilmesi bekleniyor.

Kabineye girmesine kesin gözüyle bakılıyor
Yeni sistemde milletvekillerinin bakan olabilmesi için vekillikten istifa etmesi gerekiyor. Bu düzenleme göz önüne alındığında mevcut Bakanlar Kurulu’nun milletvekili adayı gösterilmeyen 5 bakanı arasında yer alan Özlü'nün yeniden kabinede kendisine yer bularak, Düzce'yi bir kez daha gururlandırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Erdoğan, yeni kabinesinde alanında uzman isimlere yer vereceğine sık sık işaret ederken, ülkenin sanayi ve teknolojide atılım yapmasına öncülük eden Bakan Özlü'nün sağladığı katkılar bir adım öne geçmesini sağlıyor.

Dev projelere öncülük etti
Yerli otomobil başta olmak üzere Türkiye'de devrim niteliğindeki projelerin mimarı olan ve seçim kampanyaları sırasında devletin zirvesi tarafından çalışmaları her zaman takdir gören Bakan Özlü'nün yeni dönemde 16 bakan arasında yer alacağı parti çevrelerince de dillendiriliyor.

Düzce'ye katkısı büyük
Düzce'de AK Parti'nin seçim çalışmalarına verdiği büyük katkı ile adından söz ettiren ve takdir gören Özlü'nün tekrar bakanlığa gelmesi, şehrin geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Hayata geçmeyi ve tamamlanmayı bekleyen bir çok yatırımı Düzce ile buluşturan Özlü'nün yeniden kabinede görev alması, Ankara nezdindeki çalışmaların hızlanmasında etkin rol oynayacak.

Çoğunluk sağlayamadı ama...
Diğer taraftan seçimler öncesi yeni sistemde yeni kabinenin nasıl şekilleneceği konusunda bir çok yorum yapılırken, dün akşamki sonuçların ardından durum daha belirgin bir hal aldı. Buna göre; vekil sayısı 293’de kalan AK Parti mecliste çoğunluğu sağlayamazken, Cumhur İttifakı yani MHP ile bu eksiklik tamamlanacak. AK Parti, TBMM'de MHP ile birlikte hareket edecek.

Haber: C.ÜSTÜNER