Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili eski bakan ve milletvekilleriyle akşam yemeğinde buluşarak “referandum” mesajları verdi.

Saat 20.00'de başlayan ve 2 saat süren yemeğe Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım birlikte katıldı. Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nde “kış bahçesi” olarak bilinen salonda yapılan yemeğe Düzce’nin eski milletvekilleri Fahri Çakır, Metin Kaşıkoğlu, Celal Erbay, Osman Çakır ve İbrahim Korkmaz da katıldı. Eski milletvekilleri arasında yemeğe katılmayan tek isim ise AK Parti kurucusu ve eski Dışişleri Bakanı Düzce eski milletvekili Yaşar Yakış oldu. Yakış, 15 Temmuz’un ardından kapatılan Zaman Gazetesi’ne verdiği demeçlerle AK Parti’nin tepkisini çektiği için bir süre sonra ihraç edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yemekte bir araya gelen Düzce Eski Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, program hakkında bilgiler verdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen yemekli toplantıya katılımın oldukça yüksek olduğunu ifade eden Kaşıkoğlu, referandum çalışmalarına dönük değerlendirmelerin yapıldığını aktardı.
Erdoğan'ın konuşmasında, 16 Nisan'daki halkoylamasının ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladığını belirten Düzce Eski Milletvekili Kaşıkoğlu, yıllardır birlikte yürüdüğü yol arkadaşlarından bu süreçte de arazide olmasını istediğini dile getirdiğini söyledi. Kaşıkoğlu ayrıca güzel bir atmosferde geçtiğini belirttiği yemekte önemli konuların ele alındığını sözlerine ekledi.