Geredeli Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı olarak göreve başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar, bu hafta basın ile paylaşılacak.

Uzmanlık alanı ermeni sorunu

 ‘Rus ve Ermeni Kaynakları Işığında Ermeni Sorununun Ortaya Çıkış Süreci’ isimli kitabı da bulunan Geredeli Sertçelik’in Rusya ile yaşanan krizde de büyük rol alması hedefleniyor. Ayrıca Rusya arşivlerinde ve Rus ve Ermeni kaynakları üzerine yıllarca çalıştığı, Ermeni sorunu üzerine elde ettiği derin birikimlerini millet ve devletimizin hizmetine sunacak.

Bolulu İki bakan yardımcısı oldu

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, eski AK Parti Bolu Milletvekili ve İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek atanırken, yine geçtiğimiz dönem Gümrük ve Ticaret eski Bakan Yardımcısı ve Eski Bolu Milletvekillerinden Fatih Metin de Ekonomi Bakan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Böylece Bolu 2 Bakan yardımcısıyla ihya oldu.

Kaşıkoğlu beklentisi boşa çıktı

Öte yandan bakanlık fırsatını kaçıran Düzce'nin bakan yardımcılığı beklentisi de boşa çıktı. Adalet bakan yardımcılığı için eski Milletvekili ve İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ismi geçiyordu. Ancak Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı ataması açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Bilal Uçar getirildi.

Haber;S.KAŞKIR