İsrail’in Mescid-i Aksa’da uyguladığı kısıtlamalar siyasi parti temsilcilerinden tepki almaya devam ediyor. Saadet Partisi İl Divan Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Birkan Mertol yaşananların sorumlusu olarak olaylara ses çıkarmayan Müslüman alemi olduğunu ifade ederek birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Mertol, “Ey İsrail kimi kimi toprağından çıkartmaya çalışıyorsun? İslam alemi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm dünya ülkelerine kafa tutar iken İsrail’e sesini çıkartmazsa bunun olacağı budur.Ama ilk defa bugün Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ben teşekkür ediyorum kendisine ilk defa ne yaptı? İslam ülkelerine çağrıda bulundu. Dedi ki ‘Bu olaylara karşı kayıtsız kalamayız.’ D-8leri canlandırmaya karşı bir adım atsa o zaman görürüz İsrail'in bu davranışları devam ediyor mu etmiyor mu! Pazar günü İstanbul'a gitmek isteyen tüm kardeşlerimizin gitmesi konusunda yardım sağlanacaktır.Gelin sahip çıkalım.Bu sadece Saadet Partisi’nin değil tüm Müslümanların davasıdır.AK Parti, MHP, CHP'lisiyle birlikte tüm müslüman kardeşlerimizin mitinge katılmalarını bekliyorum. ” ifadelerini kullandı.

‘İdam konusunun takipçisiyiz’
Vatan hainleri ve tecavüzcüler için idam cezası getirilmesi gerektiğini parti olarak savunduklarını ifade eden Mertol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu ve konunun takipçisi olduklarını belirtti.

Mertol, “Saadet partisinin seçim beyannamesinde önemli bir konu vardır.Vatan hainleriyle tecavüzcüleri alacağı ceza çok nettir.Hak ettiği ceza idamdır.TV'lerde yapılan programlarda çıkıp halkın gazını almak adına meclise idam cezası getirin onaylarım deme devri geçmiştir.Burdan Recep Tayyip Erdoğana sesleniyorum Artık genel başkan oldunuz bu kanun tekilifini kimsenin getirmesine gerek yoktur.Siz Cumhurbaşkanı olarak bir talimatla bu kanunu teklifi sunun imzalayın bir an evvel yürürlüğe koyun yapmayacaksanızda sağda solda bu konuda açıklamalar yapmayın diyorum bizzat çağrıda buluyorum.Bu iki suçu işleyen şunu bilmeli cezası idam olacaktır.Bunun ötesi berisi yoktur.Bu konuda da bu meselenin takipcisiyiz.” ifadelerini kullandı.

‘Erbakan 9 gün kalsa Kıbrıs’ın tamamını alacaktı.’
Geçtiğimiz haftanın Saadet Partisi’nin kuruluşunun 16. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. Yıldönümü olduğunu hatırlatan Birkan Mertol, Necmettin Erbakan’ın siyasi kişiliğine övgüler yağdırdı.

Mertol, “Hocamız 3 gün başbakanlık yaptı Kıbrıs'ın üçte birini 9 gün daha devam etseydi Kıbrıs'ın tamamını alacaktı.Başbakan olmak dik duruş sergilemek bu kadar önemli Kıbrıs barış harekatında Türk ordusu 2 sefer karar aldı iki sefer yola çıktı maalesef ki siyasi kararlarla Amerika'nın Avrupa’nın baskılarıyla ordu tekrardan geriye geldi.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol son olarak eski-yeni ayırmadan milli görüşü benimseyen herkesi Saadet Partisi adı altında birleşmeye davet etti.

Haber:Y.SEVER