“Ona göre Türkiye'de işsizlik yok.”

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, Partisinin Aday tanıtım mitingine katılmak için Düzce'nin yığılca ilçesine geldi. Mitingde halka seslenen Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, ''Daha dün bir mitingde her şeyin iyi olduğunu enflasyonun düşürüldüğünü anlatıyordu duydunuz. Ona göre Türkiye’de işsizlik yok, vatandaş halinden memnun her şey pembe. Tabi özel uçaklarda havadan görürse, halktan uzak, halkın sıkıntılarından uzak kendi çocuğunun gemisine pırlanta dükkanına bakarsa iyi görür durumu.'' dedi.

“İnsan bu kadar mı bilgisiz olur.”

Yaşanan mali kriz ile ilgili de konuşan Sezer, ''Kriz daha geliyor, ekonomik kriz yolda geliyor. Şimdi bir kriz var ama o dışarıya bağlı ekonomi politikası ile ilgili bir kriz. 1.82 TL.'ye çıktı dolar, büyük sıkıntı var ama daha dünkü toplantısında ek çok iyi olduğunu anlatıyordu. Yani insan bu kadar mı bilgisiz olur bu kadar mı gözü var görmez, kulağı var duymaz olur. Esnaflar büyük sıkıntıda kredi alıyor kredi borcunu faizini bile ödeyemiyor ama başbakana göre her şey güllük gülistanlık'' şeklinde konuştu.

Sezer'e Kolbastılı karşılama

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde düzenlediği mitinge katıldı. Sezer'i, Miting alanında Kaynaşlı'lı gençlerin oluşturduğu 'Kolbastı Show' gurubunun Trabzon Kolbastı oyunu ile karşılandı. Bu gösteriyi izledikten sonra burada Kaynaşlılar'a seslenen Sezer, Hükümeti ve Ana Muhalefet partisini eleştirdi.

“Ettikleri kavga kayıkçı kavgası.”

İşsizliğe çare bulmak için Ak Parti ve CHP'nin hiç bir proje üretmediğini söyleyen Sezer, ''Hergün televizyonlarda kavga ediyorlar. işsizlik için, çiftçinin sorunları için çare üretmiyorlar, proje üreemiyorlar. Ettikleri kavga kayıkçı kavgası. Biribirine maganda diyor, öteki sen hiç iktidar olamazsın diyor. 29 Mart Hükümete ve Erdoğan'a uyarı, Baykal'a yeter, solun önünü kapatma artık deme zamanıdır. Tayyip Erdoğan ve Baykal elele size güle güle'' şeklinde konuştu.

“Ama bizimkiler görmezden geliyor.”

Ekonomik kriz ile ilgili de konuşan Sezer, ''Ekonomik kriz teğet geçti diyor, Başbakan. Dün İstanbul Sanayi Odası açıklama yaparak Kriz Kalbimiz'den vurdu geçti dedi. Üretimi harekete geçirecek çalışmalar yapılmalı. Ama neyimiz var neyimiz, yok satılmış. esnafı, sanayiciyi, çiftçiyi harekete geçirecek önlemler alınmalı, onları desteklememiz lazım. Bakın bütün dünya önlem alıyor. ama bizimkiler görmezden geliyor. Krizi görmezden gelerek, çare bulamayız'' ifadelerini kullandı.