AK Parti’nin Afyonkarahisar'da düzenlenen Hep Birlikte, Büyük Hedeflere" temalı 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, kampın açılış konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasındaki "Değişim, yenilenme, reform ve daha büyük hedefler" sözü damga vurdu. Bu sözler AK Parti'nin yeni vizyonunu ortaya koydu.

‘Millet değişimi sandıkta yapar’
Belediyelerdeki değişime ilişkin konuşan Erdoğan, “Yenilenme ve değişim ihtiyacı milletin talebidir. Belediyelerde değişim olmazsa millet değişimi sandıkta yapar. Milletle zıtlaşma, kavga olmaz. Hayatımızı milletin bize olan itimatına borçluyuz. O gece milletimizin desteği olmasaydı biz bugün yoktuk.” dedi.

Kusura bakmasınlar
Siyasi terbiyelerinde 'görev istenmez, verilir' anlayışının olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez, kusura bakmasınlar.” şeklinde konuştu.

Değişime direnmek akıntıya kürek çekmek gibidir
‘Değişime direnmek, akıntıya karşı kürek çekmek gibidir.’ diyerek açıklamalarını sürdüren Erdoğan, teşkilatlardaki ve belediyelerdeki yenilenme ihtiyacının milletin talebi olduğuna dikkat çekerek, “Kongre süreci vesilesiyle teşkilatlarımızı önemli ölçüde yeniliyoruz. Belediyelerde de şimdiden benzer adımları atmanın hazırlıkları içindeyiz. Bu benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği yöntem değildir. Aslında bu, milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini, değişim ihtiyacını, tazelenme talebini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak, sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden bu işi kendimiz çözmemiz gerekir.” diye ifade etti.

Erdoğan, yenilenme ihtiyacı nedeniyle gereken neyse yapılacağını vurgulayarak kimsenin alınmaması gerektiğini sözlerine ekledi.