Düzce’de görevli belediye başkanları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’ya çağırdığı 884 belediye başkanıyla birlikte AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe belediye başkanları ve belde belediye başkanları toplantıda hazır bulundu.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan katıldığı toplantıda belediye başkanlarına hitap etti. Belediyelerden beklentilerini dile getiren ve eleştiriler yönelten Erdoğan 2019 Mart seçimleri için kritik mesajlar verdi.

Kendi kendimizle yarışıyoruz
2019 seçimlerinin yeni bir imtihan olduğunu söyleyen Erdoğan, 2019’da sadece cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğinde değil belediye başkanlığı seçimlerinde de asgari yüzde 50+1 oya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. AK Parti belediyelerinin hizmet kalitelerini diğer belediyelerle kıyaslamak mümkün olmadığını aktaran Erdoğan, “Aksi halde yaptıklarımızın yarısına bile ulaşamazdık. Gerçekten de tıpkı hükümette olduğu gibi belediyecilikte de rakiplerimizle değil kendi kendimizle yarışıyoruz. Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz.” dedi.

Erdoğan, belediyeciliğin, millete hizmet etmenin sadece yol yapmaktan ibaret olmadığını gördüklerini belirtti.



Dedikoduları ortadan kaldırın
“2019 Mart’ı bizim için adeta olmazsa olmazdır” diyen Erdoğan, hedefleri ve yapılması gerekenleri şöyle ifade etti:
“2019 Mart’ı bizim için adeta olmazsa olmazdır. Onun için 2019 Martında aday olacak olan belediye başkanlarımız, şu anki belediye başkanlarımız hedefi 2019’un Mart’ına değil 2019’un Kasım’ına koymalıdır. Belediyelerimiz için en ufak bir spekülasyona yer vermeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Bugünkü bu toplantıyla bir miladi adımın atılması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Şehirlerdeki, beldelerdeki bütün dedikoduların ortadan kalkması için belediye başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize büyük görevler düşüyor.”

Rabia işareti
Erdoğan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından heykeli dikilen “Rabia” işareti için “Değerli arkadaşlar dikkat ediyorum Rabia işaretini hala bilmeyenler, öğrenemeyenler var. Her siyasi hareketin bir işareti var. Bu bizim işaretimiz. Herhalde Mahir bey bunu yazılı olarak göndereceksiniz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı belediye başkanlarına hitap ediyor

Erdoğan bazı belediyeler tarafından yapılan heykeller hakkında duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Burada bir şeyi söyleyeceğim. Bazı belediyelerimizde, sayısı gerçi çok fazla değil. Şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar. Tabii bunu duyunca ben çok çok üzüldüm. Değerli arkadaşlar, bir defa bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bizim belediyelerimiz, bir defa bunları kaldırttık. Bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler. Heykel değil hizmete yönelik eserler diksinler.” şeklinde konuştu.

Haber:Y.SEVER