Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Eğitim Programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlerle ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu seçimde de hezimet yaşayacağı iddiasında bulundu.
 
“Aynı hezimeti yaşayacaklar”
CHP’nin her seçim aynı politikaları izlediği ve sonuç alamadığı halde vazgeçmediğini savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her seçimde aynı şeyleri yapıp farklı sonuç almaktan kendilerini alamıyorlar. Mart 2019'da da sonuç aynı olacak, aynı hezimeti yaşayacaklar. Biz bugüne kadar başkalarından ziyade kendimizin ne yaptığına baktık. Standardımızı muhalefetin belirlemesine izin vermedik. Böyle bir yanlışa düşmüş olsaydık bu oy oranlarının yarısını dahi alamazdık. Biz onların ne dediğiyle, ne yaptığıyla uğraşmayacağız. Biz rotamızı çizmek için milletimize bakacağız” şeklinde konuştu.
 
“Sadece millete değil, CHP'ye de bela”
Yaklaşmakta olan yerel seçimlerin önemine değinen Erdoğan, “Mart 2019 seçimleri sıradan bir seçim değildir. Önümüzdeki mahalli idareler seçimi belki de bu ana muhalefetin sonu olacaktır. Sadece millete değil, CHP'ye de bela. CHP'yi de bundan kurtarmamız lazım. SSK'yı batırdı, CHP'yi batırmanın gayreti içerisinde”ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefetin hiçbir konuda muhalefet yapamadığını ve yapılan hizmetlerin onlardan bağımsız olarak yapıldığını ifade ederek sözlerini tamamladı.