Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Engin Bedir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ''Terör örgütü üyeleri vatandaşlıktan çıkarılsın'' söylemi ve terör olaylarına ilişkin parti olarak yaklaşımlarını yazılı bir açıklamayla kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ''Terör örgütü üyeleri vatandaşlıktan çıkarılsın'' ifadeleri için ‘Cumhurbaşkanını destekliyoruz’ diyerek “Cumhurbaşkanımızın ''Terör örgütü üyeleri vatandaşlıktan çıkarılsın'' söylemini destekliyoruz ve hükümetimizin bir an önce bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Bu bağlamda, ülkemizde bazı suçlar için ‘İdam’ cezasının da ivedilikle meclisten geçirilip yürürlüğe girmesini istiyoruz. Gerek terör örgütü üyelerinin, gerekse son günlerde maalesef sıklıkla cereyan eden çocuk tecavüzcülerinin hak ettikleri cezayı almadıklarını ve bu cezaların caydırıcı olmadığını düşünüyoruz. Vatana ihanetin ve Çocuk tecavüzcülerinin hak ettikleri ceza katiyetle ‘İdam’ olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

PKK ile tekrar masaya oturulmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek açıklamalarına devam eden Bedir,  “Çözüm süreci adı altında gerçekleşen aslında Çözülme süreci olan bu yanlışın bir daha tekrar edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz... Bu süreç boyunca yapılanların ikinci bir Mondros mütarekesi olduğunu defaatle söyledik. Devletin teröristle masaya oturması ihanettir ve acizliktir dedik, konferanslar düzenledik. O günlerde bize oyunbozan diyenler bugün ne kadar haklı olduğumuzu gördüler... Hükümet kanadından; 'çözüm süreci kaldığı yerden devam edebilir'' şeklindeki açıklamaları da kınıyor ve ders almak için daha kaç şehit gerekiyor diye sormak istiyoruz.” Şeklinde konuştu. 


Haber:Y.SEVER