Yerel seçimlere az bir süre kala Ak Parti'den Düzce Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvurular yapılmış, en sonda Mimar Ali Ergün'ün aday adayı olacağı şeklinde haberler alınmıştı. İlerleyen günlerde resmen aday adayı olması beklenen Ergün, başvuruda bulunmadan önce yakın çevresine geziler düzenleyerek nabız yoklamaya da başladı.

Öte yandan Düzceli olan Mimar Ali Ergün'ün başkanlık için Maltepe Belediyesi'nde görevinden istifa edip resmen başvuruda bulunacak olması Ak Parti cephesinden gerekli desteği aldı şeklinde yorumlanmaya devam ediyor. Ergün'ün resmi başvurusunu önümüzdeki hafta içinde yapması beklenirken Ak Parti Genel Merkezi aday adaylığı için başvuru süresini Aralık ayı sonuna kadar uzattı. Bu süre içerisinde daha önce de bahsedilen mühendis, profesör ve avukat oldukları öğrenilen diğer üç isminde aday adaylığı başvurusunda bulunması bekleniyor.

Bu isimlerinde başvuru da bulunması halinde Genel Merkez'in seçim noktasında zorluk çekeceği düşünülürken Merkez'in bu aday adayları arasından kimi seçeceği yapılacak değerlendirmelerin ardından belli olacak.