Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, Saadet Partisi Düzce İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Partililerle bir araya gelen Ejderoğlu, burada bir basın açıklamasında da bulundu.

“Ülke ekonomik darboğazda”
Açıklamalarında iktidara yüklenen Ejderoğlu, AK Parti’nin 2002 yılında iktidara gelirken yolsuzluk, yoksuzluk ve yasakları ortadan kaldıracağı iddialarına ilişkin şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Biliyorsunuz bu konularda bizim de yani böyle acaba olacak mı diye takip ettiğimiz 3-5 sene oldu ilk başta. Ama gelişme ve sonuca götüremediklerini hep birlikte gördük. Dün asgari ücret tartışma şeklimizle bugünkü tartışma şeklimizin arasında fark yok. Asgari ücretli yine geçinemiyor ve dünya standardında değil. Herkesin yine yoksulluk içinde yaşadığını görüyoruz. Esnafımız gerçekten müşteri bekler halde. Çiftçimiz gerçekten ürününü yetiştirip satması ve sahipsiz kalması ayrı bir dert. Ülke ekonomik darboğazda uğraştığını hep birlikte görüyoruz. Bu konuda net bir şekilde adım atılmıyor.”

“Adalet mekanizmasının sarsıldığı yerde güven ortamı da kalmıyor”
Yolsuzluk, yoksulluk ve yasak konularının ortadan kaldırılması konusunda mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden Ejderoğlu şöyle konuştu:

“Adalet mekanizması gerçekten yara almıştır. Biz biliyoruz ki ahlaki yozlaşma, insanla bir arada olabilme, toplumun huzur içinde ticari ve insani ilişkilerinin yozlaştığını televizyonlardan ve basından takip ettiğimize göre toplumun bir çöküş içerisinde olduğunu görüyoruz. Yersiz tartışmaların ahlaki yozlaşmadan olduğunu yani dün dünya kadınlar günü olması nedeniyle biliyorsunuz dünyanın en değerli varlıkları kadınlar. Ama yozlaşmanın getirdiği kadına şiddet, istismar tartışmaları oluyor. Bu yozlaşmanın işaretidir. En biricik varlıklarımız varlık sebebi olan kadınlarımız… Elbette bu kadar adalet mekanizmasının sarsıldığı yerde güven ortamı da kalmıyor. İşte, ekonomide ahlakta güven her bir açıdan güven ortamının en fazla arandığı bir süreçte yaşıyoruz. Bunun da tesis etmek noktasında en büyük görev siyasilere düşüyor. Ahlak noktasında gerçekten toplum sıkıntılı bir süreçten geçiyor.”

“Kendi hesaplarına uydurup bir erken seçime gidilecek diye düşünüyoruz”
Erken seçimlerin gündeme gelebileceği noktasında Saadet Partisi olarak düşüncelerinin olduğunu kaydeden Ejderoğlu şu ifadelerde bulundu:

“Normalde 12-13 ay yerel, 18-19 ay genel seçimlere var. Bize 18-19 ay iktidarsınız denilse size 19 ayda bugün çift haneli olan enflasyonu kesinlikle tek haneli ve daha düşük seviyelere çekmenin gayreti içerisinde oluruz. Bugün sıkıntı içerisinde olan esnafın nefes alması için adımlar atarız. Bugün çiftçinin derdine derman oluruz. Bugün biz bunları yaparız. Ama bugün iktidarda olanlar onunla bununla ittifak yapacağız diye yüzde 50’yi aşmayı bekliyor. Siz esnafı, çiftçiyi rahatlatın. Siz milletle ittifak yapın. Bunun yapabilecek gücü ve enerjiyi kendilerinde görmediği için çok erken ittifak görüşmelerini gündeme taşıyorlar. Yerel seçimlerin zamanında olacağını söylüyor hükümet yetkilileri. Zamanında olacaksa daha önce yerel seçimler var, yerel seçimlerle ilgili hazırlıklar yapın. Çünkü ittifak görüşmeleri genel seçimleri ilgilendiriyor. Biz de diyoruz ki kendi hesaplarına uydurup bir erken seçime mi gidilecek diye düşünüyoruz. Biz de erken seçimi Saadet Partisi olarak bekliyoruz.”

“Biz onu zamana uygun şekilde yaşanması olarak değerlendiriyoruz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla katıldığı bir programda, “İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız” açıklamalarına da yanıt veren Ejderoğlu, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı o açıklamayı yaptıktan sonra sözcüsü İbrahim Kalın bir açıklama yaparak sünnet ve Kuran’ın değişmesinin mümkün olmadığını söyleme şeklinin kastı aştığı kanaatini taşıyorum. Biz bu noktada İslam’ın değişmesi değil, sadece zamana uygun bir şekilde yaşanması konusunda değerlendirme olarak anlamaya çalışıyor ve onun kastedildiğini kabul ediyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ