7 Haziran genel seçimlerinin sonrası Ankara’nın gündemi koalisyon ve erken seçim üzerine yoğunlaştı. Partilerin koalisyon görüşmeleri her ne kadar devam etse de en az koalisyon kadar masada duran bir diğer seçenekte erken seçim. Partiler koalisyon görüşmelerinde uzlaşmaya varamazsa Cumhurbaşkanının medyada yer alan beyanlarına bakıldığında Kasım ayında erken seçime gitme kararı alabilir. Bu durumun az çok farkında olan partilerde bir yandan hükümet kurma çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da parti teşkilatlarını erken seçim seçeneğine karşı canlı tutmaya çalışıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun il teşkilatlarına bu konuda ‘Erken seçim olacakmış gibi hazırlıklı olun’ mesajı verdiği biliniyor.

AK PARTİ’DE ‘ACABA’? SORUSU
Alınacak bir erken seçimin Türkiye’de ve Düzce’de ne gibi bir şekilde sonuçlanacağını açıkçası mevcut tabloda önceden tahmin etmek oldukça güç görünüyor. Kasım ayında yapılacak seçimle milli iradenin Düzce’de sandığa yansımasına etki edecek kritik noktalardan birisi de kuşkusuz il yönetimlerinin seçim kararı sonrası süreci nasıl yöneteceği olacak. 7 Haziran’da Düzce’de her ne kadar istediğini alan bir Ak Parti’de olsa bir önceki yaşanan oy kaybı yeniden yapılacak bir seçimde akıllarda ‘Acaba?’ sorusunu getiriyor.
 
MHP ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE
Ak Parti dışında seçim hiç beklemediği bir sonucu alarak Düzce’de 3.parti konumuna gerileyen Milliyetçi Hareket Partisi’nde dışarıdan bakıldığında düzenlenecek yeni bir seçimde sonucun MHP adına pek parlak olacağı düşünülmüyor. İl yönetimine yönelik bir kesim partililerin olumsuz eleştirileri dikkate alınmadığı ve seçim sürecinde daha aktif çalışılmadığı sürece MHP’nin erken bir seçimde aynı hüsranı yaşaması kaçınılmaz görünüyor.
 
CHP 'DE BAŞKAN ARAYIŞI !
 Düzce’de CHP’de ise il başkanının görevinden ayrılmasının ardından genel merkezin belirlediği “parti-için seçim süreci” devam ediyor. CHP’nin gündemi iyi analiz ederek parti içi seçimleri erken seçim ihtimali bulundurarak illerdeki mevcut yönetimlerle devam etmesinin seçimde iktidar beklentisi parti de istediği sonucu alma ihtimalini artıracağı düşünülüyor. CHP’nin geç kaldığı bir il yönetimlerini 7 Haziran öncesi yenilememesi oldu.

YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR
Öte yandan dikkat çeken bir başka noktada gündemi ilgiyle takip eden bir başka kesimin 7 Haziran seçimleri için milletvekili aday adayı olanların daha hareketlenmeleri oldu. 7 Haziran’ın aday adayları alınabilecek sandığa erken gidilme kararı sonrası kendileri için doğan yeniden adaylık fırsatını iyi değerlendirmek istedikleri gözlemleniyor.

Haber:Y.SEVER