Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, basın mensuplarının `Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi` bildirisini imzalayan akademisyenlerle ilgili sorularını yanıtladı.

Bu kabul edilemez!

“Bu çok yanlış bir beyanattır.” Diyerek bildiriye ilişkin görüşlerini paylaşan Eroğlu, “ Akademisyenler demek doğru değil, bazı akademisyenler demek lazım. Bende bir akademisyenim ve bu söyleme şiddetle karşıyım. Bütün herkes devletin yanında olmalı. Devlet orada vatandaşın malını canını ırzını namusunu koruyor, PKK’ya karşı mücadele ediyor hatta canını feda ediyor. kalıp orda devleti tenkit edeceksin. Bebek katili, hain, devleti bölmek isteyen terör örgütüne bir tek laf söylemeyeceksin. Bu kabul edilemez.” dedi.
“Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir saçmalık olamaz.” Diyen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başka yerde olsa zaten onları toptan başka yere götürüyorlar. Gidip görsünler orayı. Oradaki insanlar PKK teröründen yaka silkiyor. Çok büyük hassasiyet gösterip sadece terör örgütünü hedef alan bir devlete karşı, böyle bir harekette bulunmak ihanetten başka bir şey değil.”


Haber; S.KAŞKIR