Cumhuriyet Halk Partisi’nde Yığılca’nın ardından Akçakoca’da da belediye başkanlığına talip olduğunu açıklayan isimler ortaya çıkmaya başladı.  

Akçakoca’nın önceki dönem Belediye Başkanı Fikret Albayrak, bugün CHP Akçakoca İlçe Binasına çok sayıda destekçisi ile gelerek aday adaylığı müracaatını yaptı.

Albayrak konuşmasına diğer aday adayı olan Ersin Gündüz’ü tebrik ederek başlarken, “Kendisi aday olursa kendisinin askeri gibi çalışacağım” dedi.

Kendisinin aday adayı olması noktasında yoğun talepler aldığını belirten Albayrak, diğer dönemlerde kendisi adına adaylık düşünürken bu kez halkın telkini doğrultusunda aday olduğunu, dolayısıyla bu seçimde gerçek anlamda ”CHP’nin ve Akçakoca’nın aday adayı” olduğunu söyledi.

Kendi belediye başkanlığı dönemi öncesinde topyekun çalışarak bu işi başardıklarını, küçük bütçelerle seçim alınacağını gösterdiklerini belirten Albayrak, kendi belediye yönetimleri döneminde çok iyi işler yaptıklarını ifade etti.



Albayrak, 2009-2014 döneminde ya az iş yapıp az kişiye dokunmak ya da çok iş yapıp çok kişinin huzurunu bozmak anlayışları arasından çok iş yapmayı seçerek, çok kişinin tadını kaçırdıklarını sözlerine ekledi.

Kendi dönemlerinde yapılanların halk tarafından bugün daha iyi anlaşıldığını da gördüğünü söyleyen Albayrak, bugün sokakta hissettiği şeylerin 2009’dan daha kolay seçim alacağı yönünde bir motivasyon oluşturduğunu vurguladı.



“Seçimi kazanırsak Akçakoca kazanacak”
Siyasi iktidarın baskılarına ve geçirdikleri 30’un üzerinde soruşturmaya rağmen lekesiz bir şekilde belediyeyi bıraktıklarını ifade eden Albayrak, “Biz seçimleri bugün almış durumdayız. Yeter ki partimiz kilitlensin. Tecrübe ve birikimle Akçakoca’yı yeniden kazanabiliriz. Seçimi kaybedersek ben kazanacağım. Seçimi kazanırsak Akçakoca kazanacak” dedi.

Akçakoca’nın ekonomik anlamda kalkınmasının turizme bağlı olduğunu söyleyen Fikret Albayrak, son olarak, “Türkiye’nin sahil kentlerindeki turizm merkezleri CHP’de. Akçakoca halkı daha çok kazanmak istiyorsa belediye CHP’de olmalıdır” ifadelerinde bulundu.