Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ocak’ta Ankara’da yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesi gözler Düzce İl Kongresi'ne çevrilmiş durumda. İlçe seçimlerini tamamlayan partinin İl kongresi 20 Aralık Pazar günü yapılacak. CHP’de İl Başkanlığı için iki isim ön plana çıkıyor.
Mevcut İl Başkanı Mustafa İzgin, merkez ilçe başkanlığını adaylığını koymuş ancak seçilememişti. İl Başkanlığını bir daha düşünmeyen İzgi’nden boşalan başkanlık koltuğuna ise eski il başkanları talip. O isimlerden biri Zekeriya Tozan… Tozan, Geçtiğimiz haftalarda yapılan Merkez ilçe Kongresi’nde adaylığı ile ilgili konuşmaktan kaçınsa da bu hafta içinde İl başkanlığı için adaylığını ilan etmesi bekleniyor.

Merkez ilçe kongresinde konuşan Tozan, “Cumhuriyet Halk Partisi uzun yıllar sonra Düzce’de ikinci parti konumuna geldi. Bu başarıyı daha da yukarıya çıkarmak önce Düzce’den bir milletvekili çıkarmak ve ardından Türkiye’de iktidara gelmeyi hedefliyoruz. Cumhuriyet Halk partisinde aday olunmaz, taban aday yapar. Merkez ilçe kongresinden sonra gündeme gelir. Tüzüğümüz gereği CHP üyesi herkes her yere aday olabilir.” ifadelerini kullanmıştı.

Tozan’ın yanı sıra yine eski il başkanı Ali haydar Yılmaz’ın da İl başkanlığına yeşil ışık yaktığı söyleniyor. Partiye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; partililerle istişare yapan Yılmaz’ın henüz kararı netleşmiş değil. CHP İl Başkanlığı Kongresi 20 Aralık Pazar günü Kızılay Konferans salonunda yapılacak.

haber;S.KAŞKIR