2010 yılında Demokratik Sol Parti (DSP) genel başkan adayı olan Erol Özavcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Başkanlık sistemi için destek vermek amacıyla başlattığı Türkiye turu kapsamında Kocaeli’nden Düzce’ye geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti'ye geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde Türkiye turu yaparak destek olduğunu ifade ederek açıklamalarda bulunan Özavcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı iki ay sürecek tur kapsamında halka tanıtmayı hedeflediğini söyledi.

Özavcı, turunun amacını şu sözlerle anlattı. “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşı olarak, milletin değerini bilmek ve hakkını teslim etmek adına, ona destek olarak kutlu yürüyüşüne katkı sunmak, misyonunu geleceğe taşıyarak yaşatmak için bu faaliyeti başlattım.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan için övgü dolu sözler sarf eden Özavcı, “Yeni Türkiye’nin demokratik ilk başkanı, özgürlüğün ve eğilmezliğin şahsiyetli dik duruşu, bağımsızlığın anıt ismi, Yüksele Yeni Türkiye’nin kurucusu, memleketin kurtarıcısı, Milli çelik iradenin lokomotifi ve sembol ismi, Milletin evladı, memleketin adamı” şeklinde konuştu.

Özavcı, ‘Bir Kürt kardeşiniz olarak size seslenmek istiyorum’ diyerek Erdoğan’a dua edip sözlerini tamamladı.

Haber:Y.SEVER