Ak Parti Düzce Eski Milletvekili Fahri Çakır uzun bir aradan sonra sessizliğini Öncü Haber için bozarak mikrofonlarımıza önemli açıklamalarda bulundu. Anayasa mahkemesinin yarın görüşmeye başlayacağı Ak Parti'nin kapatma davası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Çakır, bu parti kapanmamalı dedi. Türkiye'nin şuanda ergenekonla yatıp parti kapatılma davası ile uyandığını belirten Çakır Ülkenin asıl gündemi bu olmamalı dedi.

    Ciddi anlamda ekonomik kriz yaşandığını belirten çakır kayıp bir 2008 yılı geçiriyoruz. Ülke büyük bir kaosun içine girdi. Parti kapanırsa da bundan kötüsü olacağını düşünmüyorum. Ama Düzcede kurup örgütlediğim bir partinin kapatılmak istenmesine vicdanım el vermiyor dedi.

    Şuan siyaseti tribünden izlediğini belirten Çakır, yaptığım tek şey işime ve aileme vakit ayırmak dedi. Şimdilik siyasete geri dönmeyi düşünmediğini de ifade eden Çakır, ben artık siyaset yapmak istemiyorum, ancak bir kere bulaşan kolay kolay da siyasetten kopamıyor , eğer uygun ortam ve şartlar oluşursa tekrar siyaset yapabilirim ama bu şartlarda değil dedi.

      Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yeni parti kurma çalışmalarına da değinen Çakır, Düzce'de böyle bir oluşumu benim üstleneceğim konuşuluyor. Ancak biz bu konuda kendisi ile herhangi bir görüşmemiz olmadı. Öncelikle Ak Parti'nin akibetinin belli olması gerekir. Ak Parti kapatılırsa hem sağda hem de solda yeni oluşumlar olacaktır dedi.

    Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birlik ve bütünlüğü ihtiyaç duyduğunu belirten şakır Ülke bir an önce ana gündemine geri dönmeli. Halkın gündemi ergenekon Ya da parti kapatılması değil. Halkın gündemi ekonomi ve geçim derdidir dedi.