Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile birlikte Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin (DESOB) bayramlaşma programına katıldı. Oda Başkanı Mustafa Kayıkçı tarafından karşılanan Özlü, birliğe bağlı oda başkanlarıyla bayramlaştı. Özlü, ziyarette Üretim Reform Paketi, şehir merkezindeki sanayi çarşıları ve zeytinlik düzenlemesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Türkiye’nin gelişmesi için üretmesinin önemi üzerinde duran Özlü, Gayri Safi Milli Hasıla içerisindeki sanayi payının en az yüzde 25’ler seviyesinde olması gerektiğini ifade etti.

“Çevre dostu” diye geçinenler var
“Çevreyi koruyoruz” diyenlerin Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına engel olduğunu söyleyen Özlü, “Birileri çıkmış konuşuyor. Çevre dostu diye geçinenler var. Bilerek ya da bilmeden kötülük yapıyorlar. “ dedi. Özlü, Türkiye’nin sanayisinin çevreyi koruyacak şekilde gelişeceğini vurguladı.

modern sanayi çarşıları inşa etmek istiyoruz
Sanayi çarşılarının şehir merkezlerinde kaldığını ve alanlarının kısıtlı olduğunu dile getiren Özlü, sanayi alanlarını makul mesafede uzlaşarak şehre belirli mesafelerde modern sanayi çarşıları inşa etmeyi istediklerini kaydetti.

3 yıl ödemesiz kredi vereceğiz
Özlü, sanayi çarşısındaki dükkanların taşınabilmesi için bakanlığın 15 yıl vadeli yüzde 1-3 oranında değişen faizle 3 yıl ödemesiz kredi vereceklerini aktardı.

Dükkanını taşıyanlar kazançlı çıkacak
Dükkanını taşıyanların kazançlı çıkacağını bildiren Özlü, “dükkanı 50 metrekare ise 350 metrekare olacak. Bir dükkanı varsa belki bir dükkan bir evi olacak. Şartlara göre değişebilir. Taraflarla oturup anlaşacağız. Bu işlemleri bu sene başlatacağız. Bu yıl ilk 6 ayda başlayacak. Düzce’nin konusu biraz daha farklı” şeklinde konuştu.

Üretim reform paketini sanayicinin dertlerine deva olması amacıyla hazırladık
Özlü, üretim reform paketini sanayicinin dertlerine deva olması amacıyla hazırladıklarını, paketin teorik değil pratik olduğunu paylaştı.


Haber:Y.SEVER