23.Dönem Düzce Milletvekili Profesör Doktor Celal Erbay, genel seçim sonuçları, Suriye’deki gelişmeleri ve Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri ‘ne yönelik zulmü değerlendirdi. Sözlerine 7 Haziran genel seçimlerinin Düzce sonuçları hakkındaki düşünceleriyle başlayan Erbay, Ak Parti’de yaşanan oy kaybının birçok nedeni olduğunu belirterek Düzce’de yanlış aday seçimlerinin oy kaybettirdiğini söyledi. Erbay, Düzcelilerin Ak Parti tarafından Düzce Milletvekili adayları olarak gösterilen ve seçilen isimleri ‘Düzceliler, siyasette önüne konulan aday menüsünü beğenmedi’ şeklinde yorumladı.

VATANDAŞ SERZENİŞTE BULUNUYOR

Oy kaybıyla ilgili olarak emeklilerin seçim sürecinde taşıdıkları düşünceye değinen Erbay, sözlerine şu şekilde sürdürdü. “Emekli vatandaşımız ‘Yapılan icraatlar beni fazla ilgilendirmiyor’ diyor. Vatandaş haklıdır. Hükümet dar gelirli kesimin ıstırabını da dikkate almak mecburiyetindedir. Vatandaş, bizi gördüğünde ‘Siz bizi hiç düşünmüyor musunuz?’ serzenişinde bulunuyor.” diyerek seçim sürecinde emekli maaşlarına yapılan zammın seçime yönelik olduğunu ima etti.

DÜZCE HALKI SEÇİM SONUCUYLA DİYECEĞİNİ DEDİ

Erbay, Düzce’de seçim sonucunda dikkatini çeken noktayı söyledi. “CHP’nin MHP’den fazla oy alması düşündürdü. Düzce halkı, ‘Ben önüme konan menüye dikkat ederim. Menü bana uygunsa parti farkı gözetmem. ‘dedi. Düzce halkı bu açıdan oldukça merttir. Düzce halkı seçim sonucuyla diyeceğini dedi. Güvenden ve istikrardan yana olduğunu gösterdi.”

KÜRT KORİDORU OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Eski Milletvekili Erbay, Suriye’de oluşturulmak istenen tablo hakkında düşüncelerini aktardı. Erbay, “Geçmişte İran, Lübnan ve Suriye Türkiye’nin güneyinde bir Şii koridoru oluşturmak istiyordu. Şimdi ise bir Kürt koridoru oluşturulmaya çalışılıyor. Güneydoğu ve Doğudaki pürüzler uluslararası bir düzeye taşınmaya çalışılıyor. Uluslararası alanda da Dünyanın müdahale edebileceği bir yapıya geçiş hedefleniyor. Tüm bunlara rağmen kimse çabalamasın, Türkiye hiç kimseye böyle bir imkan vermez. ”dedi.

Erbay son olarak Doğu Türkistan’da Çin tarafından işkence gören Uygur Türkeri’ne yönelik zulmü değerlendirdi. Erbay, Türk milletinin asaletine karşılık tuzakların en büyüğünün oradaki Müslümanlara uygulandığını aktardı.

Haber;Y.SEVER