Seçim süreci boyunca sessizliğini koruyan CHP eski İl Başkanı Zekeriya Tozan ve eski yönetim kurulu üyeleri suskunluğunu bozdu. Bugün yapılan yazılı basın açıklamasında Parti Genel Merkezlerine tepkilerinden dolayı istifa ettiklerini dile getiren eski yönetim, partiye zarar vermemek için de herhangi bir yazılı ya da sözlü açıklama yapmadığını kaydetti.

“Gelen liste il örgütünün iradesine uygun olmadığı için istifa ettik”
Parti Genel Merkezlerinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye yakın olan il başkanlarını milletvekilliğini kaybetme pahasına liste başı yapmadığını kaydeden eski yönetim yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Genel Merkez tarafından il ve ilçe başkanlıklarından istenen temayül yoklamasında, Düzce'de bir İlçe hariç, tüm örgütlerden Zekeriya Tozan çıkmış olmasına rağmen ne anket sonucu ne de örgütlerin iradesi dikkate alınmıştır. Temayülden çıkan sonuç, il örgütünün iradesini yansıttığından ve Genel Merkez tarafından il örgütünün iradesine saygı gösterilmesi beklendiğinden ve gelen liste bu iradeye uygun olmadığından il yönetiminden 16 kişi istifa etmiştir. Bu istifalarla Genel Merkez tarafından uygun görülen milletvekili adayının daha çok güveneceği ve uyum sağlayacağı yeni bir yönetim kadrosunun oluşturulması için fırsat tanınmıştır.

Parlamento seçimlerinde CHP’ye, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Erdoğan'a…
CHP’nin Düzce 1.Sıra Adayı Zafer Teber’in 2015 yılındaki Haziran ve Kasım seçimlerinde başarısız bir performans gerçekleştirmesi nedeniyle 24 Haziran seçimlerinde de aynı durumu öngördükleri ifadesinde bulunan eski yönetim, şu iddialarda bulundu:

“Nitekim Sayın Teber’in kendi köyü olan Darıyeri Hasanbey Köyü’ndeki son 3 seçimde almış olduğu oy sayısının sürekli azalması ve diğer partilere kıyasla oy oranlarındaki düşüşleri dikkate aldığımızda bu öngörüdeki haklılığımız bir kez daha kanıtlanmaktadır. Sayın Zafer Teber ve ekibinin seçim stratejisinin yanlış olduğu, parlamento seçimlerinde halktan oyu partimiz CHP’ye isterken, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Erdoğan'a oy verin demelerinden belliydi.

“O koltuklar başarılı olacak kadrolara teslim edilsin”
“Biz eski il yönetimi olarak partimizin parlamento seçimlerinde ve partimizin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği  Sayın Muharrem İnce'nin başarılı olması için maddi manevi kendi imkanlarımız ile son güne kadar çalışmalarımıza devam ettik. Vicdanımız bu konuda çok rahat. Ortaya çıkan başarısızlığın sorumlusu, devleti kim yönetirse yönetsin, partiyi ben yöneteyim anlayışıdır. O koltuklar başarılı olacak kadrolara teslim edilmelidir. En büyük şaşkınlığımız ise, ertesi gün Genel Başkanımızın yaptığı ‘Bu seçimin kaybedeni AKP’dir’  açıklamasıdır.”


Haber: Ö.YILMAZ