Düzce Belediyesi’nin Beyköy’de bulunan içme suyu arıtma tesisi önünde Sudan Para Kazanmaya Son !” pankartı açan partililer adına açıklamayı İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Fethi Sönmez yaptı.
Düzce’nin İstanbul’a su verecek kadar su zengini olmadığını belirten Sönmez, “Düzce’de su kaliteli ve ucuz olmalı.” dedi.


Sönmez, “Kullandığımız su kalıcı konutlar hariç her tarafa kendi basıncıyla ulaşmaktadır. Düzce Belediyesi’ne suyun maliyeti yok denecek kadar azdır. Buna rağmen, Düzce’den daha pahalı su kullanan il var mıdır? Bilen varsa açıklasın. Düzce Halkı suya haraç gibi para ödemektedir. Düzce de su fiyatları belediyenin para ihtiyacına göre belirlenmektedir. Suyun maliyetiyle alakası yoktur. Belediye neredeyse tüm masraflarını sudan kazandığı parayla karşılıyor. Ödemede zorluk çeken yurttaşların suyu kesilerek yüksek faiz uygulanmaktadır.” diye konuştu.


“Eşkıya dağdan şehre inmiştir.” diyen Sönmez, İşçi Partisi olarak bu eşkıyalığa son vereceklerini, Düzce halkını içilebilir kalitede, maliyetine fiyatla suya kavuşturacaklarını dile getirdi.

 

Haber;S.Kaşkır